Sporturi

Traseu simplificat pentru Simona Halep la Dubai. Karolina Pliskova, eliminată de Elena Rybakina în sferturi. VIDEO

20.02.2020 | 14:07
Traseu simplificat pentru Simona Halep la Dubai Karolina Pliskova eliminata de Elena Rybakina in sferturi VIDEO
ADVERTISEMENT

Elina Svitolina și Belinda Bencic, două dintre cele mai importante nume prezente la turneul de la Dubai, au fost eliminate încă din runda inaugurală. Favoritele trei, respectiv patru, au pierdut cu Jannifer Brady și Anastasia Pavlyuchenkova, simplificând, cel puțin pe hârtie, șansele Simonei Halep la trofeu.


UPDATE, 20 februarie, ora 14:08 / O nouă surpriză de proporții a avit loc în primul sfert de finală de la WTA Dubai. Cehoiaca Karolina Pliskova, a doua favorită a competiției, a fost învinsă de Elena Rybakina din Kazahstan, scor 6-7 (1), 3-6. Pliskova era considerată de specialiști marea favorită la cucerirea trofeului.

ADVERTISEMENT


Știre inițială, 18 februarie

Svitolina și Bencic, out din primul tur de la Dubai

Simona Halep a primit două vești bune înainte să debuteze pe tabloul de simplu al turneului de la Dubai, unde o va întâlni pe Ons Jabeur, în optimi.

În prima rundă, Elina Svitolina, favorită trei, și Belinda Bencic, favorită patru, au fost eliminate surprinzător, după înfrângeri suferite în fața lui Jennifer Brady și Anastasiei Pavlyuchenkova.

ADVERTISEMENT

Svitolina, sportivă cu un debut de sezon sub așteptări, aflată pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep la Dubai, a cedat în minimum de seturi, 2-6, 1-6 în fața americancei Jennifer Brady, jucătoare ce a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Pentru un loc în sferturi, Brady va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Sorana Cîrstea și Anett Kontaveit.

Belinda Bencic, campioană la Dubai în 2019, a avut un start de meci perfect în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, reușind să câștige primele patru game-uri fără să cedeze vreun punct, și să își adjudece primul set, 6-1.

ADVERTISEMENT

Rusoaica a avut o revenire fantastică în ultimele două acturi, în care a pierdut doar două game-uri, și a obținut calificarea pentru optimile competiției de la Dubai, unde o va întâlni pe Marketa Vondrousova.

Halep, direct în optimi

Simona Halep a devenit principala favorită la Dubai, după ce Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea înainte de startul competiției.

ADVERTISEMENT

Datorită acestui statut, sportiva din România intră în turneu direct în faza optimilor de finală, unde va juca împotriva lui Ons Jabeur, care a trecut în primul meci de Alison Riske, scor 7-6 (3), 1-6, 6-3.

A doua întâlnire directă dintre Halep și Jabeur, după meciul de la Beijing din 2018, câștigat de tunisiancă după abandonul Simonei, va avea loc miercuri, la o oră anunțată ce urmează a fi anunțată de organizatori.

ADVERTISEMENT