News

Traseul ideal spre Grecia a fost dezvăluit de turiști. Ce recomandări fac românii plimbați prin lume

Românii care au fost în Grecia în 2024 le oferă concetățenilor mai multe ”ponturi” și sugestii referitor la traseul recomandat pentru a ajunge cât mai repede în această țară.
06.07.2024 | 17:52
Traseul ideal spre Grecia a fost dezvaluit de turisti Ce recomandari fac romanii plimbati prin lume
Traseul ideal spre Grecia a fost dezvăluit de turiști. Ce recomandări fac românii plimbați prin lume. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, majoritatea românilor recomandă drumul Veliko Târnovo de la Ruse la vama Kulata, asta pentru acei români care nu-și permit sau nu vor să meargă cu avionul. Drumul este preferat de majoritatea șoferilor, cu toate că este mai lung, comparativ cu cel prin Pleven, care este mult mai scurt. Turiștii spun că pe această variantă se evită ”camioanele, tirurile și autocarele”.

Traseul ideal spre Grecia a fost dezvăluit de turiști

”Pe varianta prin Veliko eviți camioane, tiruri și autocare”, a scris un turist român Forum Grecia, un grup de Facebook citat de Libertatea. Aici drumul ar avea o stare bună, pe lângă faptul că nu ar trece prin multe localități.

ADVERTISEMENT

”L-am făcut și pe Pleven acum 2 săptămâni. Nu e de speriat, dar clar pe Veliko e mai bun”, recomandă un alt șofer. ”Prin Veliko! E drumul mult mai bun și nu treceți prin 255 de localități până la autostradă”, explică un alt internaut.

Conform Google Maps, traseul Plevel – Sofia – Kulata are 494 de kilometri și poate fi parcurs în 5 ore și 38 de minute, în timp ce drumul Veliko Târnovo Stara Zagora – Plovdiv – Sofia- Kulata are 614 kilometri și se face în 7 ore și 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Un traseu intermediar ar fi Ruse – Loveci – Sofia – Kulata cu 545 de kilometri lungime și un timp estimat de parcurgere de 7 ore și 12 minute. Cel mai greu pare pentru turiști să ajungă în Ruse, mai ales că podul Giurgiu – Ruse se va închide parțial pentru lucrări de întreținere.

Reparațiile vor începe pe 10 iulie, iar lucrările vor dura aproximativ 5 luni pentru fiecare bandă. Așadar, circulația se va face acolo semaforizat, pe câte o bandă de mers. Alternativ, cei ce nu vor să aștepte trecerea la pod pot să treacă granița prin Călărași – Silistra, cu bacul.

ADVERTISEMENT

Traseul de aici are două variante, una prin Ruse – Pleven – Sofia – Kulata (629 de kilometri și 8 ore de mers), și a doua Șumen – Veliko Târnovo (658 de kilometri, 8 ore și 22 de minute de mers). Desigur, aceste variante sunt ideale pentru românii care vin din zona București.

Traseul recomandat pentru turiștii români care vor să meargă în Grecia

Pentru cei din Transilvania, cei care nu vor să aleagă varianta cea mai sigură și simplă: avionul, există și alternativa de mers către vama Kulata. Mai exact traversarea pe podul Calafat-Vidin, pentru evitarea cozilor la podul Giurgiu – Ruse.

ADVERTISEMENT

Acest traseu trece prin Montana – Sofia – Blagovgrad – Kulata. 379 de kilometri conform Google Maps, care pot fi parcurși în 5 ore. Pentru acei turiști care vor să ajungă în Grecia cu autoturismul autoritățile transmit că e necesară achiziționarea vinietei electronice pentru a folosi infrastructura rutieră în legalitate.

Conform consultantului în turism Traian Bădulescu, în Grecia merg anual 1,3 milioane de români, iar în Bulgaria alți 800.000. O altă problemă pe care oamenii trebuie să o ia în considerare ar fi incendiile din Grecia, care cuprins întreaga țară, în special insulele pe durata verii. Sute de pompieri se luptă zilnic cu aceste flăcări, însă turiștii nu știu niciodată dacă în zona în care se află hotelurile vor fi evacuate, sau nu, din cauza acestor incendii apocaliptice.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink