În luna septembrie, oamenii se împart în două categorii: cei care încă profită de vremea caldă și merg la mare, dar și cei care își îndreaptă atenția către alte zone. Un traseu montan din România atrage turiștii în număr mare și i-a cucerit până și pe străini.
Luna septembrie este numai bună pentru o escapadă la munte. România dispune de o mulțime de locuri superbe care merită vizitate. Un loc pitoresc, cu natură sălbatică, atrage o mulțime de amatori de drumeții.
Este vorba despre Cheile Oltețului. Această destinație este perfectă pentru cei care simt nevoia să evadeze puțin din stresul vieții cotidiene. Pe acest traseu montan, liniștea este deranjată doar de apele reci ale râului.
Cheile Oltețului sunt cele mai înguste din Europa. Acestea se întind pe doi kilometri și pot fi parcurse atât pe jos, cât și cu mașina. Pereții de stâncă au mai mult de 200 de metri înălțime, ceea ce face ca priveliștea să fie una ce-ți taie răsuflarea.
Versanții se apropie până la aproape un metru în partea de sus, iar turiștii au impresia că stâncile se contopesc. Cei care au avut ocazia să ajungă aici au fost încântați. Mai ales că pasionații de drumeție pot să facă escaladă sau rapel aerian de pe pod
Inclusiv o turistă din Elveția a mărturisit că a fost lăsată fără cuvinte. După ce a descoperit locul, Ilonka a unit zeci de copii din țară și îi îndeamnă să-și depășească limitele în inima naturii.
„E minunat! Şi poţi vedea asta după chipurile fericite ale copiilor. E o aventură minunată pentru ei”, a declarat turista din Elveția despre Cheile Oltețului, unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România.
Mulți dintre cei care ajung aici sunt de la oraș, astfel că senzația este cu atât mai intensă. „E interesant. E multă adrenalină mai ales că noi suntem copii de la oraş. E mai greu un pic, dar ne descurcăm”, a spus un tânăr.
„Dorinţa noastră a fost de a-i scoate puţin din zona lor de confort, că mai nou elevii îşi petrec timpul mai mult pe telefoane”, a menționat și Elena Florescu, coordonator. De menționat este că pe traseu se găsesc sute de peșteri, cea mai cunoscută fiind Peștera lui Zalmoxe.
„Cheile, trebuie să le privim ca pe un întreg. Pe vremuri, era un singur versant, iar râul Olteţ este vinovat pentru tot ce vedem acolo pentru că în spatele acestor versanţi era un mare lac de acumulare, un baraj natural, cu cascade, cădere de apă în vârf de munte. În versantul Căpăţânii, găsim peste 200 de peşteri şi grote”, a explicat ghidul Ion Pătroescu.