News

Tratament antirid în loc de vaccin Pfizer. Care sunt țările unde au apărut vaccinuri falsificate

22.04.2021 | 08:59
Tratament antirid in loc de vaccin Pfizer Care sunt tarile unde au aparut vaccinuri falsificate
ADVERTISEMENT

Pfizer a anunțat că a identificat în Mexic și Polonia primele versiuni contrafăcute ale vaccinului contra COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu BioNTech. În Mexic aproximativ 80 de persoane au fost inoculate cu serul fals, în vreme ce polonezii au confiscat produsul contrafăcut înainte de a fi administrat.

Tratament antirid în loc de vaccin Pfizer. Care sunt țările unde au apărut vaccinuri falsificate

Flacoanele confiscate de autorități în investigații separate au fost testate de companie care a confirmat că sunt contrafăcute. Flacoanele recuperate în Mexic aveau, în plus, etichetare frauduloasă, în timp ce o substanță din flacoane din Polonia era probabil un tratament antirid, relatează Wall Street Journal.

ADVERTISEMENT

Într-o clinică din Mexic, aproximativ 80 de persoane au primit un vaccin fals achiziționat cu aproximativ 1.000 de dolari pe doză. Din fericire, starea de sănătate nu pare să le fi fost afectată.

Fiolele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau numere de loturi diferit de cele utilizate de către autorități și dată de expirare greșită, a declarat dr. Manuel de la O Cavazos, secretarul de sănătate al statului Nuevo León.

ADVERTISEMENT

Autoritățile poloneze au declarat că nimeni nu a primit vaccinul contrafăcut, care a fost confiscat din apartamentul unui bărbat.

Descoperirile sunt cele mai recente eforturi ale autorităților și producătorilor de medicamente cum ar fi Pfizer, Moderna Inc. și Johnson & Johnson, pentru a opri activitățile infracționale legate de vaccinurile contra COVID-19.

ADVERTISEMENT

SUA, Mexic și alte țări au confiscat și oprit zeci de site-uri web care pretindeau în mod fraudulos că vând doze de vaccin sau că sunt afiliate cu producători de vaccinuri, cum ar fi Moderna și Pfizer.

Vaccinurile false pot fi ușor identificate, spun specialiștii, deoarece cele legitime sunt, pentru moment, vândute doar guvernelor.

ADVERTISEMENT

Poliția din China și Africa de Sud a confiscat luna trecută mii de doze de vaccinuri contra COVID-19 contrafăcute în depozite și fabrici, arestând zeci de persoane, potrivit agenției internaționale de poliție Interpol.

Mexicul investighează, de asemenea, o livrare de aproximativ 6.000 de doze de presupus vaccin Sputnik din Rusia, care au fost confiscate dintr-un avion privat care se îndrepta spre Honduras în martie.

ADVERTISEMENT