News

Tratament care oferă imunitate imediată împotriva Covid-19, pregătit de spanioli

19.01.2021 | 10:58
Tratament care ofera imunitate imediata impotriva Covid19 pregatit de spanioli
ADVERTISEMENT

O companie farmaceutică spaniolă pregătește un nou tratament împotriva Covid-19. Medicamentul este injectabil și ar avea un răspus imun rapid după expunerea la virus.

Pentru a evalua siguranța și eficacitatea noului medicament, compania va începe un nou studiu clinic în Spania. Tratamentul se bazează pe pe imunoglobulina Gamunex-C și conține anticorpi policlonali anti-SARS-CoV-2, obținuți de la donatori de plasmă care s-au vindecat de boala provocată de virus.

ADVERTISEMENT

Medicamentul, bazat pe respectiva imunoglobulină anti-SARS-CoV-2, va fi administrat subcutanat. Acesta ar putea fi folosit pentru a proteja persoanele cu vârste mai înaintate, personalul medical, dar și pacienții imunocompromiși, pentru care vaccinarea nu este indicată.

Tratament care oferă imunitate imediată împotriva Covid-19, pregătit de spanioli

„Acest tratament pe bază de imunoglobuline ar oferi o combinație de anticorpi policlonali care, comparativ cu cei monoclonali, prezintă o diversitate mai mare care ar putea îmbunătăți capacitatea de protecție împotriva virusului”,  a explicat medicui infecţionist Oriol Mitjà, potrivit El Periodico.

ADVERTISEMENT

Studiul clinic, condus de cercetătorii Oriol Mitjà și Bonaventura Clotet, de la spitalul german Trias i Pujol din Badalona, ​​o să înceapă în luna februarie, iar primele rezultate ar putea fi cunoscute în această primăvară.

Cercetarea o să fie făcută pe 800 de persoane infectate cu Covid-19, dar asimptomatice. Acestora li se va injecta imunoglobulina Grifols, bogată în anticorpi împotriva virusului.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei Grifols au explicat că tratamentul va putea fi administrat în centrele de asistență primară. pentru pacienții care au avut un rezultat pozitiv la testului pentru COVID-19. Astfel se va evita internarea în spital din cauza progresiei bolii va va completa vaccinul, în faza incipientă a administrării acestuia.

Administrarea noului tratament ar contribui, de asemenea, la controlarea focarelor în locurile în care vaccinarea nu a fost începută sau nu a fost finalizată. „Teoretic, o persoană care a fost vaccinată, produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îi atacă”, a mai explicat Mitjà.

ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică Grifols, cu sediul în Catalonia, are o experiență de peste 15 ani în studiul imunoglobulinei Gamunex-C. Oamenii de știință au explicat că aceasta a demonstrat siguranță și eficacitate în prevenirea diferitelor boli infecțioase la pacienții imunocompromiși.

ADVERTISEMENT