News

Tratament nou pentru bolnavii de COVID-19 din România. Un nou medicament va ajunge în țara noastră

02.06.2020 | 19:21
Tratament nou pentru bolnavii de COVID19 din Romania Un nou medicament va ajunge in tara noastra
ADVERTISEMENT

Un tratament nou pentru bolnavii de COVID-19 din România va ajunge pe piața internă în următoarele luni. Este vorba de un nou medicament care are o funcție protectivă a plămânilor în fața noului virus.

Tratament nou pentru bolnavii de COVID-19 din România. Un nou medicament va ajunge în țara noastră

Începând din luna august, în țara noastră va ajunge un nou medicament care va fi administrat pacienților infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, dezvăluie că va aduce în România un medicament numit nafamostat. Având originea în Japonia, medicamentul a dat rezultate excelente într-o serie de studii clinice privind reducerea severităţii bolii COVID-19.

Deocamdată, medicamentul nu este înregistrat în Uniunea Europeană, aşa cum nu este nici Arbidolul, un antiviral rusesc administrat deja pacienţilor din România, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază de la aducerea lui în țară, tratamentul din Japonia va trata 20 de pacienţi, iar apoi ar putea fi aduse cantităţi suplimentare.

Nu orice pacient va beneficia de administrarea acestui nafamostat. Bolnavii vor fi selectaţi de medicii infecţionişti care vor decide în ce fază a bolii trebuie dat.

ADVERTISEMENT

Cu ce se remarcă acest nafamostat

Dragoș Damian, omul de care se leagă aducerea acestui medicament în România, spune că acesta are un rol vital în lupta cu severitatea COVID-19, dat fiind faptul că nu lasă virusul să intre în plămâni și astfel pacienții au mai multe șanse de a învinge boala.

”El are indicaţie pentu tratamentul pancreatitei acute, este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă.

ADVERTISEMENT

Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS COV 2 de membrana alveolară pulmonară.

Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni, se ştie că marea majoritate a cazurilor pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, explică Dragoş Damian.

ADVERTISEMENT