News

Tratament VIP pentru Elena Udrea la penitenciarul Târgșor. Celulă proprie și pază permanentă, printre beneficii

Încarcerată la Târgșor, Elena Udrea s-ar bucura de tratament special, potrivit unuor surse din unitatea de detenție pentru femei, citate de stiripesurse.ro.
18.06.2022 | 13:28
Tratament VIP pentru Elena Udrea la penitenciarul Targsor Celula proprie si paza permanenta printre beneficii
Elena Udrea s-ar bucura de tratament special la Penitenciarul Târgșor Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos via hepta
ADVERTISEMENT

Fostul ministru a ajuns la penitenciarul Târgșorul Nou, după ce a fost predată la PTF Giurgiu de autoritățile bulgare, ce au pus în aplicare decizia definitivă a Curții de Apel Sofia de extrădarea a Elenei Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute.

Tratament VIP pentru Elena Udrea la penitenciarul Târgșor

Elena Udrea ar sta în prezent singură în Celula numărul 9 a unității de detenție, dar șederea sa aici este una temporară, pe durata carantinei și acomodării, au dezvăluit surse din interiorul penitenciarului pentru stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Atenția față de persoana fostului ministru ar fi una sporită, au mai dezvăluit sursele citate.

Elena Udrea ar fi scoasă cu prioritate la magazin, ar avea pază permanentă la geamul celulei, „pentru a nu fi deranjată de celelalte deținute”, iar paza în cazul acesteia ar fi făcută „numai de șefi”, mai precis de eșaloanele superioare ale gardienilor simpli.

Aceleași surse au mai relatat anterior că, încă din perioada procedurilor de extrădare din Bulgaria, direcțiunea penitenciarului ar fi făcut demersuri pentru pregătirea expresă a condițiilor de încarcerare pentru Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Astfel, patru deținute ar fi lucrat o zi întreagă la văruirea fostei camere a deținutelor-bucatarese din penitenciarul de femei Târgșor, respectiv camera 12.

Celulă proprie și pază permanentă, printre beneficii

Camera ar fi una foarte mare, cu doar patru paturi, cu gresie pe jos, cu grup sanitar, cu vedere către curtea interioară și biserica penitenciarului precum și cu gratii dispuse rar.

ADVERTISEMENT

Mai precis ar fi vorba de o cameră de detenție aflată la la capăt de culoar, accesul către aceasta făcându-se pe coridorul pe care se află restul celulelor.

Aceleași surse au invocat faptul că s-ar vehicula informația la nivelul penitenciarului potrivit căreia Udrea ar urma să fie încarcerată singură în această cameră, presupus pregătită special pentru ea.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor fost deținute, contemporane prezenței fostului ministru Udrea pentru prima oară la Târgșor, citate de surse judiciare, ex-demnitarul ar fi beneficiat de cele mai bune condiții posibile la respectivul m0ment.

Curtea Supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012, confirmând propria decizie din 2018, care a fost ulterior anulată de Curtea Constituţională din cauza unei nereguli.

ADVERTISEMENT