News

Tratamentele naturiste promovate pe TikTok care ne pot băga în spital. Ce spun medicii despre ideile proaste care ajung virale

Tot mai multe trenduri ”toxice” atrag atenția tinerilor pe TikTok. Medicii le explică oamenilor că majoritatea ideilor prezentate pe această rețea de socializare sunt aberante.
21.05.2024 | 21:55
Tratamentele naturiste promovate pe TikTok care ne pot baga in spital Ce spun medicii despre ideile proaste care ajung virale
Tratamentele naturiste promovate pe TikTok care ne pot băga în spital. Ce spun medicii despre ideile proaste care ajung virale
ADVERTISEMENT

Profitând de faptul că tot mai mulți tineri sunt ușor de influențat, așa ziși influenceri dau lecții de viață și, mai nou, lecții de înfrumusețare. De la tratamente cu coji de banană la tratamente cu melci vii, nimic nu mai miră sau mai șochează pe TikTok.

Tratamentele naturiste promovate pe TikTok care ne pot băga în spital

Cu toate acestea, multe dintre ideile care ajung virale sunt cu adevărat proaste.  O spun chiar specialiștii care analizează postările, deseori stupide, de pe TikTok. Conform Observatornews.ro, Corina este o astfel de ”influenceriță” care le învață pe fete cum să fie mai frumoase.

ADVERTISEMENT

Eu nu cred în ele. Dar, gomajul cu mălai, gomajul cu tărâțe de grâu, uleiul de măsline fiert cu puțină mentă. Demachiantul cu smântână”, explică femeia. Mai mult, Corina recomandă tratamente minune cu melci vii.

În drumul spre solar de unde culeg limacșii mă întâlnesc cu melcii cu cochilie. Pe aceștia mi-i pun pe față. Unii melci pișcă. Sunt și meci care nu pișcă cum este acesta. Cred în conectarea mea sacră cu melcul”, mai explică vedeta din spațiul virtual.

ADVERTISEMENT

Desigur, există și contestatari, pentru că nimeni nu poate ajunge vedetă peste noapte pe TikTok fără ”dușmani”. ”Trebuie ca cei mai puțin naivi, să întărească rândurile și să mă combată. E frumos să fii frumos pe rețele. Este un act de curaj. este o alegere, este dovada că grădina e vie și necontaminată”, completează Corina, influencerul citat de Observatornews.ro.

Medicii ne avertizează, însă, că astfel de tratamente făcute în afara clinicilor ne pot îmbolnăvi. ”Are multe beneficii pentru ten, îl face mai hidratat însă o să fie contaminat și cu paraziți și bacterii pe care punându-le pe fața poți să riști să faci infecții, să-ți deteriorezi tenul și să ajungi la complicații”, a explicat Alex Lupoi, medic rezident chirurgie plastică.

ADVERTISEMENT

Coji de banană sau tratamente cu melci vii, ultimele trenduri pe TikTok

Pentru cei care n-au fost convinși, totuși, de melci, iată că există și varianta ”cojilor de banană”. Dermatologii avertizează că și în acest caz pot să apară complicații. ”Coaja de banană se poate irita foarte tare, pentru că este luată şi frecată de piele. Au fost pacienți care au aplicat pastă de dinți și zeamă de lamie la nivelul fetei pentru pete pigmentare cu reacție dermatită de contact”, a explicat Briggita Mihai, medic dermatolog.

Constantin Cornea, psiholog, a explicat de ce oamenii sunt vulnerabili și ajung să aibă încredere în orice văd pe internet. Nu e de mirare, astfel că România se află în topul țărilor în care se fac cele mai multe operații estetice. În top se află operațiile de mărire de sâni, însă în general femeile merg la medicul estetician fără să stea pe gânduri.

ADVERTISEMENT

”Vorbim despre două categorii cei care fac reclamă și care ar face orice să iasă în evidență și pentru asta pot promova orice. Şi cei care îi urmăresc. Își imaginează că dacă vor face ce spune persoana respectivă pe internet vor avea și ei succesul persoanei. Unu să arate ca persoana respectivă și în al doilea rând că faci parte din aceeași clasă socială”, a declarat Constantin Cornea, psiholog.

ADVERTISEMENT
Tags: