ADVERTISEMENT
News

Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu poate preveni infectarea cu COVID-19, a anunțat compania

AstraZeneca a făcut anunțul. Tratamentul dezvoltat pe bază de anticorpi nu poate preveni infectarea cu COVID-19.
Autor: Anca Flondor | 15.06.2021 | 17:15
Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu poate preveni infectarea cu COVID-19, a anunțat compania
Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu poate preveni infectarea cu COVID-19, a anunțat compania. Sursa Foto: hepta.ro

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a efectuat în ultima perioadă un studiu clinic și a anunțat că tratamentul pe care l-a dezvoltat pe bază de anticorpi monoclonali, AZD7442 nu poate preveni infectarea cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat pe persoane adulte nevaccinate cu vârste de peste 18 ani. Toate intraseră în contact cu persoane infectate cu coronavirus în ultimele opt zile.

Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu poate preveni infectarea cu COVID-19

Tratamentul AZD7442 nu este eficient în prevenirea COVID-19. Acesta este o combinație de doi anticorpi monoclonali diferiți.

ADVERTISEMENT

Totuși, reprezentanții companiei susțin că AZD7442 reduce riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparație cu grupul placebo, dar acest lucru nu este semnificativ din punct de vedere statistic.

“Deși acest studiu nu și-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajați de protecția observată la participanții cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a spus Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al AstraZeneca, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Și alte companii au realizat tratamente bazate pe anticorpi monoclonali

În acest moment compania farmaceutică anglo-suedeză face studii și cu pacienți pre-expuși, dar și pentru a preveni forme grave ale bolii.

Acest gen de tratament face parte dintr-o clasă de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce în lupta cu diferite infecții. Există și alte companii care dezvoltă acest tip de tratament.

ADVERTISEMENT

Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat tratamentul cu Regeneron. În plus și alte companii precum Celltrion, Eli Lilly sau GlaxoSmithKline împreună cu Vir Biotechnology Inc au medicamente asemănătoare care ar putea intra pe piață.

În SUA tratamentele bazate pe anticorpi monoclonali produse de companiile Regeneron Pharmaceuticals Inc şi Eli Lilly & Co au primit aprobarea pentru a fi utilizate.

ADVERTISEMENT

Tratamentul AZD7442 produs de AstraZeneca este finanțat de guvernul Statelor Unite. Încă din luna martie s-a semnat un contract potrivit căruia vor ajunge în SUA jumătate de milion de doze de AZD7442.

De asemenea în luna octombrie a anului trecut AstraZeneca a semnat un contract cu Lonza pentru a putea produce tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali în Portsmouth, New Hampshire, din prima jumătate a acestui an.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!