Life

Tratamentul pe care trebuie să-l faci pomilor fructiferi din curte ce au fost afectați de grindină. Produsele pe care trebuie să le folosești imediat

Soluția ce trebuie aplicată instant pomilor fructiferi loviți de grindină. Ingredientele pe care trebuie să le utilizezi numaidecât.
14.06.2024 | 16:45
Tratamentul pe care trebuie sal faci pomilor fructiferi din curte ce au fost afectati de grindina Produsele pe care trebuie sa le folosesti imediat
Soluția ce trebuie aplicată instant pomilor fructiferi loviți de grindină. Ingredientele pe care trebuie să le utilizezi numaidecât. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Tratamentul pe care trebuie să-l faci pomilor fructiferi din curte ce au fost afectați de grindină. Produsele pe care trebuie să le folosești imediat. Gospodarii nu trebuie să piardă vremea, ci să se apuce de treabă cât mai repede!

Soluția ce trebuie aplicată instant pomilor fructiferi loviți de grindină. Ingredientele pe care trebuie să le utilizezi numaidecât

Soluția ce trebuie aplicată instant pomilor fructiferi loviți de grindină. Ingredientele pe care trebuie să le utilizezi numaidecât pentru a feri copacii de eventualele daune care pot apărea, cum ar fi pierderea fructelor.

ADVERTISEMENT

Dr. ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman din localitatea Afumați, județul Ilfov, susține că trebuie să se intervină imediat după astfel de fenomene extreme, printre care se numără ploile abundente și piatra.

Specialistul a explicat că este nevoie de o stropire care are rolul de a salva pomii după ce livada a fost lovită de grindină. Mai exact, oamenii trebuie să folosească produse pe bază de cupru sau pe bază de captan.

ADVERTISEMENT

„Imediat după ce avem astfel de fenomene meteorologice, respectiv grindină, trebuie să venim cu un tratament fitosanitar. Noi recomandăm și în același timp folosim un produs ce are ca substanță activă captan.

Sunt mai multe produse care se găsesc în piață cu această substanță activă. În același timp se pot folosi și produse pe bază de cupru”, a spus experul în cadrul emisiunii Agrostrategia, conform agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, specialistul spune că este foarte important să se revină cu încă un produs pe bază de hidroxid de cupru sau pe oxid de cupru, pe bază cupru. Acest proces trebuie să aibă loc la numai câteva zile de la prima etapă.

Ce mai pot face oamenii pomilor fructiferi, după grindină

Oamenii pot reduce pagubele serioase care apar în culturi și pomi fructiferi, după grindină, dacă țin cont de câteva lucruri simple. Una dintre operațiuni este aplicarea unui tratament împotriva manei și a altor boli produse de ciuperci parazite.

ADVERTISEMENT

Această soluție se aplică neapărat la maxim 24 de ore de la producerea fenomenului meteo. Al doilea pas este strâns legat de tăierea părților care au fost compromise, în funcție de dragul de distrugere al organelor vegetative și generative.

În această situație se țin cont și de vârsta plantației, în cazul în care este vorba de viță-de-vie tânără sau pe rod. De asemenea, prin procesul de tăiere se elimină toate organele puternic rănite sau distruse de grindină.

ADVERTISEMENT