News

Trauma baschetbalistului Joseph McClain: “Văd în minte teroarea şi furia din ochii lui! Doar Dumnezeu a vrut să nu murim!”

29.09.2018 | 22:36
Trauma baschetbalistului Joseph McClain Vad in minte teroarea si furia din ochii lui Doar Dumnezeu a vrut sa nu murim
Joseph McClain vorbeşte despre trauma sa după scandalul de la Brăila. În imagine se pot vedea rănile suferite de sportiv după ce a fost înjunghiat de interlopul Dasaev
ADVERTISEMENT

Baschetbalistul Joseph McClain a vorbit pentru FANATIK.RO despre trauma prin care trece după ce el şi colegul său, Darrel Bowie, au fost înjunghiaţi de interlopul Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev.

Sportivul îşi aminteşte teroarea trăită în noaptea de 15 spre 16 septembrie, vorbeşte deschis despre şocul resimţit de familia lui şi face un anunţ curajos: vrea să rămână să joace pentru ACS Cuza Sport Brăila.

ADVERTISEMENT

Joseph McClain, despre efectele scandalului în care a fost înjunghiat: “Mama a fost şocată, bunica mea plânge încontinuu!”

Jucătorul dezvăluie cum au trecut ultimele două săptămâni pentru el şi cum impactul episodului în care Dasaev i-a atacat cu cuţitul pe el şi pe Darrel Bowie i-a afectat familia:

Au fost zile foarte grele pentru mine. Am ţinut în permanenţă legătura cu mama mea, am vorbit cu ea şi am încercat să o calmez. La început a fost în stare de şoc. În plus, bunica mea plânge încontinuu de când s-a întâmplat acel incident. A văzut peste tot că nepotul ei se luptă pentru viaţa lui. Mama este o femeie mai puternică, a înţeles cât de cât situaţia mea, dar bunica este mai emotivă. Este speriată şi acum că aş putea să păţesc ceva. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât ele ştiau despre mine că nu sunt o persoană agresivă sau care să mă implic în astfel de incidente, am avut o viaţă liniştită şi plină de armonie”, a declarat Joseph McClain pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Acum nu mă simt ameninţat, dar în acea noapte doar voia lui Dumnezeu ne-a salvat!”

Baschetbalistul vorbeşte cu calm despre ce a urmat nopţii însângerate de la Music Pub. Joseph McClain spune că îl urmăreşte imaginea atacatorului, plin de furie.

Acum, nu pot să zic că mă simt ameninţat, mai degrabă inconfortabil. Aici, în Brăila, toată lumea încearcă să mă facă să mă simt mai bine, să trec peste acel episod. Mă gândesc în continuare dacă am fi putut face noi ceva pentru a evita tot ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Am încercat să explic familiei ce a fost în acea noapte, dar nimeni nu poate să înţeleagă. După ce s-a aplanat conflictul iniţial, a venit şi ne-a atacat cu cuţitul. A vrut să ne omoare, e clar. Nu mai am coşmaruri, dar văd şi acum în minte, des, teroarea şi furia din privirea lui când a început să dea cu cuţitul! Nu am murit niciunul pentru că aşa a fost voia lui Dumnezeu, el ne-a salvat!”, afirmă jucătorul.

Are lichid la plămâni, dar speră să revină rapid: “Nu mi-e teamă de vreo răzbunare! Vreau să joc la Brăila!”

Deşi recunoaşte că episodul de la mijlocul lunii septembrie l-a traumatizat, McClain vrea să facă recuperarea în România, chiar la Brăila, şi apoi să îmbrace tricoul echipei ACS Cuza Sport.

ADVERTISEMENT

Pentru mine urmează o perioadă grea, de recuperare. Medicii mi-au spus că am ceva lichid la plămâni, dar că nu e ceva neobişnuit pentru asemenea situaţii. Vreau să rămân la Brăila pentru refacere şi să joc pentru echipă, dar nu este totul bătut în cuie. Nu îmi este teamă să stau în acest oraş, nu mi-e frică de vreo răzbunare. Am ţinut legătura cu Ambasada SUA, cei de acolo au avut grijă, pe cât a fost posibil, să mă simt în siguranţă după scandal. Am avut un poliţist care m-a păzit non-stop la spital, pot spune că a fost totul în regulă. Încerc în zilele următoare să aduc un membru al familiei mele să stea alături de mine, măcar pe perioada recuperării”, a încheiat Joseph McClain dialogul cu FANATIK.RO. În acest sens, agentul său a încercat o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe sportiv în perioada de refacere şi pentru a acoperi costurile venirii în România a familiei acestuia.

Joseph McClain Brăila
Joseph McClain vrea să joace la Brăila
ADVERTISEMENT