News

Trauma unei ursoaice. Trăiește într-o cuşcă imaginară, după 20 de ani petrecuți la grădina zoologică. Video

17.01.2021 | 15:17
Trauma unei ursoaice Traieste intro cusca imaginara dupa 20 de ani petrecuti la gradina zoologica Video
ADVERTISEMENT

Imagini cu adevărat sfâșietoare au apărut în spațiul public cu o ursoaică aflată la sanctuarul de la Zărnești. După 20 de ani în captivitate, aceasta se învârte în cerc, deși e liberă.

Timp de două decenii, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare. Această situație se pare că a marcat-o definitiv.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că de o perioadă bună de timp are la dispoziție un spațiu extins în Sanctuarul pentru Urși de la Zărnești, ea se învârte în cerc.

O ursoaică trăiește într-o cușcă imaginară, după 20 de ani petrecuți la grădina zoologică

Ursoaica Ina a impresionat foarte multe persoane prin modul în care se comportă la Sanctuarul pentru Urși de la Zărnești. Deși s-ar putea bucura de libertate, aceasta se învârte în cerc, rămânând captivă într-o cușcă imaginară, după 20 de ani petrecuți îngrădită.

ADVERTISEMENT

În cei 20 de ani petrecuți la Grădina Zoologică din Piatra Neamț, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare. Ea a împărțit cu sora ei, Anca, un singur țarc.

Cele două animale aveau un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren de plimbare. După ani buni de sesizări, Asociația ”Milioane de Prieteni“ a convins autoritățile să facă dreptate.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina iar în octombrie 2014, AMP a reușit să o aducă în rezervația Libearty de la Zărnești. Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea, însă, din păcate, nu poate trece peste trauma care a marcat-o atâta timp, scrie BizBrașov.

Imaginile cu Ina plimbându-se în cerc au devenit virale

Imaginile cu Ina care pare captivă în cuşca imaginară au devenit virale pe reţelele sociale, acolo unde reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au cerut ajutor pentru a-i putea ajuta pe urşii maltrataţi şi salvaţi la timp din diferite ţarcuri şi cuşti din întreaga ţară.

ADVERTISEMENT

”Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani.

Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!”, spun reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni pe Facebook.

ADVERTISEMENT