News

STEAUA. Tulburător! Cum l-a salvat Gigi Becali: “Calc pe carne vie!”

Înjurat de mulţi, dar adulat de cei neştiuţi pe care îi ajută să trăiască, patronul Stelei i-a cumpărat greu încercatului Viorel Turcu un scaun cu rotile de 10.000 de euro....
23.09.2016 | 13:32
STEAUA Tulburator Cum la salvat Gigi Becali Calc pe carne vie

Înjurat de mulţi, dar adulat de cei neştiuţi pe care îi ajută să trăiască, patronul Stelei i-a cumpărat greu încercatului Viorel Turcu un scaun cu rotile de 10.000 de euro.

Problemele nu îi mai dau pace absolut deloc lui Viorel Turcu, triplu campion al României la fotbal, ajuns la 56 de ani cu ambele picioare amputate. Calvarul său a atins cote insuportabile (multe cunoştinţe îl întreabă cum mai rezistă psihic!) în octombrie anul trecut, cînd soţia a pierdut o luptă pe cît de bruscă, de neşteptată, pe atît de dură cu cancerul. Rămas fără cel mai important sprijin din viaţa sa, 38 de ani împreună înseamnă o viaţă de om!, trecut între timp şi printr-un infarct în această primăvară, fostul atacant al lui FC Argeş, Steaua şi Dinamo abia mai poate să se deplaseze şi în ultimele şapte luni a ieşit din casă doar de două ori.

Ce s-a întîmplat? Deşi a primit două proteze noi, de cea mai bună calitate, prin bunăvoinţa şi contribuţia emisiunii „Acces direct” de la Antena 1, moderată de Simona Gherghe, Viorel Turcu nu poate să meargă cu ajutorul acestora pentru că la piciorul drept l-a bătut atît de rău încît i-a făcut o rană sub genunchi, care nu se mai vindecă, e carne vie şi îi provoacă dureri insuportabile cînd doar încearcă să „încalţe” proteza. În ciuda faptului că şi-a făcut singur o „fereastră” în proteză în zona afectată. Aceste probleme i-au ajuns din nou la urechi lui Gigi Becali, prin intermediul lui Helmuth Duckadam, fost adversar şi coechipier, rămas prieten apropiat cu Viorel. Iar patronul Stelei n-a stat pe gînduri şi l-a ajutat pe fostul fotbalist.

„E de ultimă generaţie, nici nu ştiu să-l folosesc”

Contactat de FANATIK, Viorel Turcu a acceptat cu greu să discute despre problemele de sănătate pe care le are, nu-i place să „facă paradă”, cum singur spune, de nenorocirea sa. „Nu vreau să creadă lumea că cer de pomană. M-am împăcat cu soarta asta mizerabilă. În ultimele şapte-opt luni dacă am ieşit de două ori din casă… O dată am mers la comemorarea lui Gicu Dobrin la Piteşti, pe 26 august, cînd ar fi împlinit 69 de ani, iar altă dată la un control medical. Nu prea pot să merg cu noile proteze, mi-au făcut rană şi am dureri mari, calc efectiv pe carne vie. Şi iarăşi m-a ajutat Gigi Becali. Pentru a nu ştiu cîta oară omul ăsta mi-a oferit ajutorul, deşi nu are nici o obligaţie faţă de mine. De această dată mi-a cumpărat şi mi-a trimis un scaun cu rotile de ultimă generaţie. Costă vreo 10.000 de euro, cred. Este dotat cu absolut tot. E electric, merge cu baterii şi are foarte multe butoane. Vă spun sincer că nici nu ştiu să-l manevrez. O să chem un medic acasă ca să mă înveţe cum se foloseşte. Îi mulţumesc încă o dată prin intermediul dumneavoastră lui Gigi Becali. El a aflat de la Helmuth de problemele mele şi nu a stat pe gînduri ca să mă ajute din nou. Cum a făcut-o şi anul trecut, cu înmormîntarea soţiei mele, cum a făcut-o mereu de cînd mi-am pierdut şi al doilea picior, m-a ajutat şi cu proteze, şi cu bani… Chiar îmi este ruşine de acest om. Vă spun sincer încă o dată că nu are nici un fel de obligaţie faţă de mine. Mă ajută pentru că aşa simte dînsul că trebuie să facă. În ziua de azi este foarte greu să mai găseşti oameni să te ajute fără nici un interes, iar Gigi Becali nu urmăreşte nici un interes cu mine. Cu ce l-aş putea ajuta eu? Cum aş putea să-i întorc eu serviciile acestui om? Dacă aş putea, vă spun sincer că aş face-o fără nici o reţinere”, ne-a declarat în lacrimi Viorel Turcu.

„Steaua e cam singura care aduce puncte şi coeficient în cupele europene”

Deşi iniţial nu a dorit să discute de conflictul dintre Gigi Becali şi Armată privind marca Steaua, Viorel Turcu şi-a spus, totuşi, părerea: „Am auzit că la CS Steaua a venit Marius Lăcătuş, la Gigi Becali este Helmuth Duckadam. Nu e bine, domnilor, ce se întîmplă. Aceşti oameni trebuie să stea cu toţii la aceeaşi masă, deoarece Steaua este una singură. Dacă nu era Gigi Becali, despre ce credeţi că mai vorbea Armata acum? Pe ce se mai certa Armata dacă nu era Gigi Becali? Acest om a ajutat să nu moară fotbalul stelist. Uitaţi ce au păţit atîtea echipe de tradiţie, începînd cu FC Argeş al meu, care m-a făcut fotbalist, dar mai sînt Progresul, Rapid, U Cluj… Trebuie înţeles şi Gigi Becali, a băgat în fotbal în ultimii 10-12 ani foarte mulţi bani. Nici lui nu-i e uşor să îi spui că, după ce a ţinut în viaţă fotbalul de la Steaua, gata, ai să ne dai atîtea milioane. Eu consider că trebuie găsită o cale de mijloc, iar cele două părţi să se aşeze cît mai repede la o masă şi să-şi regleze pe cale amiabilă problemele. Este mare păcat că s-a ajuns prin tribunale, deoarece Steaua reprezintă România în cupele europene şi e cam singura care aduce puncte şi coeficient”.

5.000 de lei i-a dat Gigi Becali lui Viorel Turcu la înmormîntarea soţiei sale, „urmat” de Gino Iorgulescu cu 4.000, Mircea Minea, primarul Chiajnei, cu 3.000 şi Răzvan Burleanu cu 1.500

„Trebuie înţeles şi Gigi Becali, a băgat în fotbal în ultimii 10-12 ani foarte mulţi bani. Nici lui nu-i e uşor să îi spui că, după ce a ţinut în viaţă fotbalul de la Steaua, gata, ai să ne dai atîtea milioane. Iar Steaua e cam singura care aduce puncte şi coeficient în cupele europene” (Viorel Turcu)