Singurul maghiar din Liga 1: “A venit timpul să vă batem”

Krisztian Pogacsics, 27 de ani, portarul de rezervă de la Săgeata Năvodari, singurul  fotbalist maghiar care activează în Liga 1 este de părere că cine va învinge în partida dintre România...
04.09.2013 | 16:53
Singurul maghiar din Liga 1 A venit timpul sa va batem

Krisztian Pogacsics, 27 de ani, portarul de rezervă de la Săgeata Năvodari, singurul  fotbalist maghiar care activează în Liga 1 este de părere că cine va învinge în partida dintre România şi Ungaria va ocupa, mai mult ca sigur, locul doi în Grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial din 2014. Pogacsics susţine că veteranul Gabor Kiraly, care este convocat şi acum în naţionala Ungariei, în ciuda faptului că a ajuns la vîrsta de 37 de ani, este idolul său.

Krisztian, vineri seară vei fi adversarul antrenorului tău, Tibi Selymes. 

– (rîde) Gata, ştiu ce vrei să mă întrebi. Deja m-am tachinat cu domnul Selymes pe teama acestui meci. Dînsul mi-a spus că România ne va învinge, iar eu i-am spus că Ungaria va cîştiga acest meci. Simt că a venit timpul să vă batem şi noi, din nou, chiar dacă trebuie să o facem la voi acasă.

Eşti sigurul fotbalist maghiar care activează în prima ligă din România. Cum te simţi la noi în ţară?

– Mă simt foarte bine, chiar dacă ştiu că între cele două ţări este o mare rivalitate. Însă trebuie să ştii că mă refer doar la rivalitatea sportivă, nu vreau să înţelegeţi alte lucruri. Eu am mai jucat în trecut şi la Oradea şi am fost primit cu căldură de toţi oamenii, inclusiv de cei de la Năvodari.

Revenind la meciul România-Ungaria, cum vezi această partidă?

– Consider că este un meci aproape decisiv pentru locul doi. Dacă  noi vom cîştiga contra României, atunci nu cred că Ungaria va mai pierde locul doi. În plus de asta chiar dacă Turcia nu este ieşită complet din lupta pentru calificare, totuşi nu cred că mai are forţa să ne ajungă în clasament. Însă este foarte  important pentru noi este să cîştigăm la Bucureşti.

Care sînt avantajele maghiarilor în meciul cu România?

– La ora actuală, noi îi avem în formă maximă pe Szalai şi pe Dzsudzsak, iar voi, nu uitaţi, nu-l aveţi convocat pe Adrian Mutu. Cred că jucătorii de la mine din ţară trebuie să profite de lipsa celui mai bun atacant al vostru. În plus, de asta Ungaria îl are în lot şi pe Gabor Kiraly. Acest portar are 37 de ani şi are o mare experienţă şi a mai jucat cîteva meciuri contra Românei.

Ai adus vorba de portari, ce părere ai de Ciprian Tătăruşanu?

– Tătăruşanu este cel mai bun portar de la voi din ţară. Are un fizic foarte bun şi a jucat foarte multe meciuri în cupele europene. Dacă el va prinde o zi mare, atunci sînt sigur că meciul va fi foarte greu pentru Ungaria. Mai mult, am observat că Tătăruşanu este foarte bun la loviturile de la 11 metri.

Tibor Selymes, antrenorul tău, a jucat pentru naţionala României, ce ştii despre el?

– Ştiu că domnul profesor a fost coleg de generaţie cu cel mai mare fotbalist al vostru din toate timpurile, Gică Hagi. România a făcut un Campionat Mondial excepţional în America 94 şi, dacă treceaţi de Suedia, urma jucaţi cu marea echipă a Braziliei cu Romario şi cu Bebeto.

Turcia mai are şanse la locul doi?

– Îţi repet, dacă Ungaria va cîştiga la Bucureşti, nu va mai pierde locul doi, Turcia a pierdut prea multe puncte , iar eu cred că are şi echipă mai slabă faţă de noi.