Sport

Trebuie să rescriem istoria! Ungaria, ultimul adversar al României din Grupa C de la CM de handbal feminin, ne-a pus mereu probleme. Analiza naţionalei lui Rasmussen

05.12.2019 | 23:59
Trebuie sa rescriem istoria Ungaria ultimul adversar al Romaniei din Grupa C de la CM de handbal feminin nea pus mereu probleme Analiza nationalei lui Rasmussen
ADVERTISEMENT

Ungaria este ultimul adversar al României din Grupa C de la CM de handbal feminin. Cele două selecţionate se vor duela vineri, de la ora 12:00, iar miza este una uriaşă: calificarea în grupele principale ale turneului final din Japonia. FANATIK îţi prezintă o analiză a naţionalei pregătite de Kim Rasmussen, cel mai bun antrenor din istoria lui CSM Bucureşti.

Ungaria, adversar de foc pentru România la CM de handbal feminin

Atunci când s-a tras la sorţi tabloul CM de handbal feminin, Ungaria şi Muntenegru erau adversarii de foc ai României la turneul final din Japonia. Unguroaicele ne-au pus mai mereu probleme în ultimii zece ani, fiind una dintre selecţionatele care au un palmares pozitiv în confruntările cu handbalistele din ţara noastră.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial din Japonia, Ungaria a dezamăgit, fiind învinsă de Spania şi Muntenegru, la fel cum s-a întâmplat şi cu naţionala României.

Cu toate acestea, selecţionata lui Kim Rasmussen s-a mişcat mult mai bine în meciurile cu Senegal şi Kazahstan, ceea ce îi permite să tragă la o remiză. În acest scenariu, Ungaria se califică datorită golaverajului mai bun.

ADVERTISEMENT
  • România se califică în grupele principale doar dacă o învinge pe Ungaria

Principalele pericole pentru defensiva României

Pentru Campionatul Mondial din Japonia, Kim Rasmussen s- bazat doar pe handbalistele care evoluează în întrecerea internă.

Ferencvaros dă grosul lotului, cu şapte jucătoare, în timp ce de la Debrecen au venit patru. Gyor, super campioana Europei, este reprezentată de doar două sportive în naţionala Ungariei.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să învingem România. Vom da totul pentru a obţine calificarea în grupele principale. Obiectivul nostru este să obţinem un loc la Jocurile Olimpice” – Laura Szabo

Pericolul poate veni de la Nadine Schatzl (Ferencvaros), Aniko Kovacsics (Ferencvaros), Anna Kovacs (Debrecen) şi de la veterana Zsuzsanna Tomori, transferată în vară de la Gyor la Siofok.

În plus, Ungaria are două portăriţe în mare formă la CM de handbal feminin: Agnes Triffa (Debrecen – 44% parade reuşite) şi Blanka Biro (Ferencvaros – 39% parade reuşite).

ADVERTISEMENT
  • 17 goluri a înscris Nadine Schatzl la CM din Japonia, fiind cea mai bună marcatoare a naţionalei Ungariei

Kim Rasmussen a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti

Sezonul 2015-2016 a fost unul de poveste pentru CSM Bucureşti, iar cea mai importantă performanţă din istoria clubului este legată de Kim Rasmussen, selecţionerul Ungariei.

În urmă cu trei ani, formaţia din Capitală făcea tripla: campionat-Cupa României-Liga Campionilor. Trofeul continental era câştigat chiar la Budapesta, într-o finală interzisă cardiacilor cu Gyor.

Imediat după ce a scris istorie cu CSM Bucureşti, Kim Rasmussen a preluat naţionala Ungariei, iar obiectivul pe termen lung este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu toate acestea, rezultatele unguroaicelor au fost slabe la turneele finale, locul 7 la EURO 2018 fiind cea mai bună performanţă din mandatul antrenorului danez.

“Meciul cu Senegal a fost unul bun. Ne-a ajutat să exersăm anumite faze pentru decisivul cu România. Înţelegem foarte bine miza meciul de vineri” – Zsuzsanna Tomori

România, trei victorii cu Ungaria în ultimii zece ani

  • Ungaria – România 31-29 (EURO 2018)
  • Ungaria – România 21-29 (EURO 2016)
  • România – Ungaria 24-29 (amical 2016)
  • Ungaria – România 20-19 (EURO 2014)
  • Ungaria – România 28-22 (amical 2014)
  • Ungaria – România 33-23 (amical 2014)
  • România – Ungaria 21-17 (CM 2013)
  • Ungaria – România 25-19 (EURO 2012)
  • România – Ungaria 26-20 (amical 2012)
  • Ungaria- România 31-25 (2009)
ADVERTISEMENT