News

Trecutul infracțional al lui Gheorghe Moroșan. Ce a putut să-i facă unui bărbat din comuna natală

05.03.2021 | 10:48
Trecutul infractional al lui Gheorghe Morosan Ce a putut sai faca unui barbat din comuna natala
ADVERTISEMENT

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a șocat întreaga opinie publică după ce a sechestrat și ucis cu sânge rece două persoane pentru simplul fapt că renovau apartamentul din care fusese evacuat cu mai bine de zece ani în urmă, are „la activ” o sumedenie de infracțiuni, de la furt și condus sub influența băuturilor alcoolice la vătămare corporală gravă.

Extrem de importantă este, însă, aceasta din urmă, întrucât îi conturează, potrivit specialiștilor care s-au pronunțat pe marginea subiectului, profilul unui agresor. În hotărârea judecătorească prin care s-a dispus condamnarea lui, în 2001, se arată că a lovit în repetate rânduri cu furca un locuitor din comuna natală, provocându-i multiple leziuni.

ADVERTISEMENT

În instanță, Moroșan a invocat legitima apărare, dar pentru că nu a putut prezenta și probe care să-i susțină afirmațiile, apărarea nu a fost acceptată. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, criminalul din Onești a fost obligat să-i plătească victimei daune civile în cuantum de 2.335 lei.

Criminalul din Onești are un trecut infracțional tumultuos. În 2001 a desfigurat cu furca un bărbat din comuna natală

Gheorghe Moroșan a fost pus sub acuzare pentru vătămare corporală gravă după ce a desfigurat un sătean din Bogdăneștiul natal cu care se afla într-un conflict mai vechi. Potrivit unor surse citate de libertatea.ro, fapta datează din 11 octombrie 2001, iar victima a avut nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera complet în urma bătăii încasate.

ADVERTISEMENT

Ajuns în Bogdănești, fostul mecanic de locomotivă a parcat mașina lângă un podeț și, de îndată ce a coborât din ea, a dat nas în nas cu vecinul care așeza cocenii cu o furcă. Nici până la ora actuală nu s-a putut stabili cu exactitate de la ce a pornit conflictul.

Cert este că, în urma unui schimb de replici, Moroșan a smuls furca din mâna consăteanului, l-a lovit cu capul în plină figură și l-a trântit în șanțul din apropiere. Din fericire, mai mulți martori au intervenit în timp util și au reușit să salveze viața victimei.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ei l-a urcat pe bărbat în mașina criminalului din Onești și l-a transportat la spital. Potrivit expertizei medico-legale, în urma loviturilor încasate, consăteanul a suferit plăgi, contuzii, echimoze și i-au fost smulși trei dinți.

În fața instanței, Moroșan a încercat să invoce legitima apărare, susținând că ar fi apucat coarnele furcii cu mâna pentru a nu fi lovit, moment în care celălalt bărbat s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, izbindu-se cu fața de podeț.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu avea probe care să-i susțină afirmațiile, apărarea sa nu a fost acceptată de judecători. Inculpatul s-a ales, în schimb, cu o condamnare și a trebuit să achite victimei daune civile în cuantum de 2.335 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: