Sport

Trecutul tumultuos al lui Zdenek Ondrasek. Atacantul dorit de FCSB avea un viciu care îi putea distruge cariera

Zdenek Ondrasek a avut mari bătăi de cap în trecut din cauza vieții extrasportive. Un viciu extrem de periculos putea distruge cariera atacantului ceh dorit de FCSB.
20.06.2021 | 12:05
Trecutul tumultuos al lui Zdenek Ondrasek Atacantul dorit de FCSB avea un viciu care ii putea distruge cariera
ADVERTISEMENT

La începutul carierei, pe când evolua pentru Dynamo Budejovice, Zdenek Ondrasek avea o viață extrasportivă destul de zbuciumată. Nu din cauza consumului de băuturi alcoolice, cum li se întâmplă adesea fotbaliștilor, ci pentru că era un împătimit al jocurilor de noroc.

Din fericire pentru el, a reușit între timp să treacă peste acest viciu și corespunde cu siguranță criteriilor după care Gigi Becali se ghidează mai nou în alegerea jucătorilor. În plus, Viktoria Plzen – clubul la care este legitimat – i-a transmis că nu mai intră în vederile antrenorului și își poate căuta o nouă echipă, chiar dacă înțelegerea expiră abia în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

În sezonul recent încheiat, atacantul ceh a bifat 36 de meciuri și a marcat șapte goluri, iar cota sa de piață a ajuns, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, la 750.000 de euro.

Zdenek Ondrasek a avut probleme cu jocurile de noroc

Este un jucător agresiv, bun la cap. Are un caracter bun, dar, sezonul trecut, la Plzen, a jucat rău. Are mentalitate de învingător și abilitatea de a înscrie intrând în meci din postura de rezervă.

ADVERTISEMENT

Colegii îl simpatizează, datorită caracterului și a glumelor pe care le face. A avut anumite probleme cu viața extrasportivă, la începutul carierei, când evolua pentru Dynamo Budejovice”, a dezvăluit jurnalistul Michal Kvasnica, conform Prosport.

Confesiunea emoționantă a fotbalistului dorit de Gigi Becali: „Mă ucideau”

De altfel, Zdenek Ondrasek a găsit, cu ani în urmă, puterea să vorbească deschis despre viciul care i-ar fi putut distruge cariera. Acum, stilul său de viață este cu totul altul și îl poate convinge pe Gigi Becali să-i ofere un angajament pentru următoarele două sezoane.

ADVERTISEMENT

Dacă aș fi rămas în Cehia, ca jucător de fotbal, probabil că nu aș fi rezistat prea mult. Conducerea lui Dynamo a încercat să mă ajute, dar, din păcate, uneori am dezamăgit-o.

Nu eram alcoolic, dar fumam și uneori mă jucam (n.r. jocuri de noroc). Mă ucidea. Dacă aș fi continuat așa, cariera mea ar fi durat jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Cincizeci la sută din banii pe care i-am pierdut…În loc să merg la sala de forță sau să mă pregătesc pentru antrenament, mergeam la sala de jocuri”, dezvăluia atacantul ceh, într-un interviu emoționant acordat în 2012 pentru Sport.cz.

Gigi Becali vrea să introducă o clauză specială: „Nu mai aduc jucători care doar să ia bani și atât”

Deși a primit acordul clubului Viktoria Plzen să-și caute echipă, din postura de jucător liber de contract, negocierile cu FCSB sunt încă departe de a se fi finalizat. Asta pentru că Gigi Becali își dorește să introducă o clauză conform căreia înțelegerea ar urma să se prelungească automat, dacă Ondrasek reușește să bifeze peste 70% din meciurile viitoarei stagiuni.

El a cerut un contract valabil doi ani, eu i-am spus că-i ofer doar pe un an. Dacă nu va fi de acord, aia e. Dar, nu cred. Voi avea răspunsul lui final în seara asta (n.r. joi, 17 iunie), dar eu cred că ne-am înțeles.

Dacă va juca 70% din meciurile viitorului sezon, atunci automat contractul i se va prelungi cu încă un an. Eu nu mai aduc jucători care doar să ia bani și atât. Vrei la FCSB, trebuie să muncești și să demonstrezi că ai valoare”, a declarat patronul roș-albaștrilor.


(P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT