News

Trei ani de la crimele din Caracal! Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă și victimele sale, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu

Acum trei ani, România era cutremurată de un caz care, și acum, provoacă controverse uriașe. În Caracal, Gheorghe Dincă era arestat pentru că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.
25.06.2022 | 14:37
Trei ani de la crimele din Caracal Ce se intampla cu Gheorghe Dinca si victimele sale Luiza Melencu si Alexandra Macesanu
Trei ani d ela crimele din Caracal! Gheorghe Dincă așteaptă sentința
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape trei ani din momentul în care Alexandra Măceșanu, cu o voce care implora ajutorul, reușea să sune la Poliție și cerea să fie salvată. La acea vreme, apelul ei era luat în derâdere de operatorul de la 112, iar dispariție tinerei răpite cu o zi mai devreme de Gheorghe Dincă rămânea definitivă. Intervenția tardivă a autorităților a făcut ca soarta Alexandrei, dar și a Luizei Melencu, dispărută în aprilie 2019, să rămână un mister, nedezlegat nici acum.

Trei ani de la crimele din Caracal! Gheorghe Dincă așteaptă sentința

Săltat de polițiști din curtea casei sale, Gheorghe Dincă a fost acuzat, printre altele, că le-ar fi sechestrat, violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Acum, bărbatul își așteaptă pedeapsa, iar procurorul de caz le-a cerut judecătorilor ca Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, urmând ca magistrații să dea sentința pe 12 august.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor apărute până în prezent, și avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său. În schimb, avocatul familiei Măceșanu cere achitarea lui Dincă pentru acuzațiile de omor, susținând, la fel ca și familia pe care o reprezintă, că fata ar mai fi în viață și că este victima traficanților.

Pe de altă parte, Gheorghe Dincă recunoaște că le-a violat și pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, dar susține că nu le-a ucis, fără să dea însă detalii cu privire la ce s-a întâmplat cu cele două fete pe care le-a răpit acum trei ani.

ADVERTISEMENT

Familiile victimelor, convinse că fetele sunt în viață

Conform Gândul, bunicii Luizei Melencu sunt convinși că o vor mai vedea, în viață, pe tânăra care a fost răpită acum trei ani de Gheorghe Dincă. ”Cine îmi mai spune mamaie?! Îmi este atât de dor de ea! (…) Nu am aruncat nimic, nici șampoanele ei, știu că trăiește”, a spus femeia, conform sursei citate, la ultima înfățișare la Tribunal, pe 16 iunie.

Familia Alexandrei Măceșanu, prin vocea mamei tinerei care, în disperare de cauză, reușise să sune la 112 pentru a fi salvată, doar pentru a fi ironizată de operatorul de la capătul liniei, este, la rândul ei, convinsă, că fata trăiește.

ADVERTISEMENT
Casa Gheorghe Dinca
Aceasta este casa în care Gheorghe Dincă șe-ar fi abuzat și ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Măceșanu / Foto: Fanatik

”Nu vă puteți imagina cum e, nimeni nu are cum până nu trece prin ce trecem noi. Și eu, și soțul meu credem însă că ne vom mai vedea fata cândva. Așa îmi spune mie sufletul, nu pot să vă explic. Eu am credința că Dumnezeu ne va ajuta să ne strângem iar fata în brațe”, a declarat Tudorița Măceșanu reporterilor FANATIK ajunși la casa familiei din satul Dobrosloveni (județul Olt).

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Alexandra Măceșanu?

Ideea susținută de cele două familii ale victimelor este, în fapt, cea la care a aderat și călăul Luizei și Alexandrei, Gheorghe Dincă. Iar la ultimul termen de judecată, el a cerut să fie condamnat pentru orice în afară de crimă.

ADVERTISEMENT

”E clar că Dincă a răpit-o și a sechestrat-o pe Alexandra, dar eu cred cu tărie că apoi fata mea a fost traficată mai departe de familia lui Dincă. Atât vă spun! Că nu putea el singur să pună la cale un plan atât de complicat fără sprijin și de la alții”, ne mai spunea mama Alexandrei Măceșanu, în iarnă.

Acesta a și fost motivul pentru care, după câteva săptămâni de la dispariția fetelor, pe vremea când autoritățile susțineau că Dincă le-a ucis cu siguranță pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, familia celei de-a doua victime a bărbatului a renunțat să mai lucreze la mormântul pe care îl pregătiseră tinerei.

”Atunci, imediat după anunțul expertizei, soțul s-a dus la cimitir și a început să lucreze la cavou, știți cum e, după rânduială. Dar după ce am văzut cum se contrazice ancheta și ne-am convins și noi că multe lucruri din dosar nu se potrivesc am renunțat să mai lucrăm la mormânt, pentru că sufletul ne spune că fata noastră este în viață”, a explicat Tudorița Măceșanu pentru FANATIK.

Casa lui Gheorghe Dincă, îngrijită de fiul bărbatului

Conform informațiilor obținute de FANATIK, casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, locul unde ar fi ajuns Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu după ce au fost răpite, este acum îngrijită de fiul bărbatului. ”A venit fiul lui Dincă, era cu poliția. Au luat WC-ul care era pe acolo și au plecat”, ne spunea, în iarnă, vecinul lui Gheorghe Dincă.

ADVERTISEMENT
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
Gigi Becali fost amendat drastic de UEFA, după ce a recunoscut că a...
Gigi Becali fost amendat drastic de UEFA, după ce a recunoscut că a pariat
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă....
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă. Românul se întorcea din Spania. FOTO
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
Ce a păţit bătrânica traficantă de droguri din Ialomiţa. Pensionara era filată de...
Ce a păţit bătrânica traficantă de droguri din Ialomiţa. Pensionara era filată de câteva luni
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu...
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Angajări la o mare fabrică din România. Se dau prime și bonuri de...
Angajări la o mare fabrică din România. Se dau prime și bonuri de masă
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul...
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a...
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a revenit în România