Fotbal intern

Trei ani de la dispariția lui Patrick Ekeng! Sergiu Hanca, mesaj impresionant

06.05.2019 | 08:46
Trei ani de la disparitia lui Patrick Ekeng Sergiu Hanca mesaj impresionant
Patrick Claude Ekeng, fostul jucător al dinamoviștilor. Sursa foto - HEPTA

6 mai este o zi tristă în istoria clubului Dinamo. Se împlinesc trei ani de la dispariția lui Patrick Ekeng! Jucătorul a încetat din viață într-o seară de vineri, mai exact pe 6 mai 2016, după ce s-a prăbușit în minutul 70 al partidei Dinamo – Viitorul, fără să fie atins de vreun alt fotbalist. Patrick Ekeng a fost scos cu ambulanța, în cele din urmă, după foarte multe tergiversări și bâlbe ale personalului medical prezent la teren, și transportat la Spitalul Floreasca.

Trei ani de la dispariția lui Patrick Ekeng!

Nu mai puțin de o oră și jumătate i s-au aplicat manevre de resuscitare jucătorului camerunez, dar totul a fost în zadar. Cu toate acestea, după o anchetă care a durat doi ani de zile, conform expertizei oficiale s-a stabilit că nu s-au efectuat la timp manevrele care s-ar fi impus pentru salvarea vieții jucătorului dinamovist. Mai mult de atât, Mihaela Duță, medicul de pe ambulanța Plus care l-a preluat pe jucător de pe gazon a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei și acuzată de ucidere din culpă.

De remarcat că Patrick Ekeng, fostul jucător al lui Dinamo, fusese introdus pe teren de Mircea Rednic cu doar şapte minute înainte de tragicul eveniment. Imediat după ce s-a prăbuşit pe gazon, fotbaliştii Viitorului au trimis balonul în aut pentru ca medicii să îi acorde primul ajutor mijlocaşului din Camerun. Lângă el s-a aflat și Sergiu Hanca. Fostul component al haitei a fost audiat în calitate de martor.

Trei ani de la dispariția lui Patrick Ekeng! Hanca
Sergiu Hanca, mesaj special la 3 ani de la dispariția lui Ekeng. Sursa foto – INSTAGRAM ANDREEA HANCA

Sergiu Hanca, mesaj impresionant

Eram în spatele lui Patrick, în lateral stânga. S-a auzit bubuitura. Am ajuns al doilea sau al treilea. Rotariu a ajuns primul. Horcăia… se auzea așa ca un horcăit… Nu m-am uitat la ochii lui. M-am speriat și am fugit. Mi s-a părut foarte mult până a venit ambulanța, o veșnicie, o viață de om. L-am văzut pe Dănciulescu cum plângea. Ne-am îndepărtat pentru că ne strigau doctorii să facem loc“.

Sergiu Hanca a semnat între timp cu polonezii de la Cracovia, dar nu l-a uitat pe Patrick Ekeng. S-a pozat după ultimul joc al formației sale cu un tricou alb pe care avea scris „Patrick Ekeng, 3 ani fără tine. Pentru totdeauna în inima mea”. Imaginea a fost postată pe o rețea de socializare de Andreea Hanca, soția jucătorului.

  • 26 de ani avea Patrick Ekeng în momentul în care a decedat pe teren