Fotbal intern

Trei ani fără Nicolae Tilihoi. „Fundașul de fier”, omagiat și de fanii Universității Craiova. Video

25.03.2021 | 19:16
Trei ani fara Nicolae Tilihoi Fundasul de fier omagiat si de fanii Universitatii Craiova Video
ADVERTISEMENT

Pe 25 martie 2021 se împlinesc trei ani de când fostul mare fotbalist al României, Nicolae Tilihoi, ne-a părăsit. O delegația a clubului Universitatea Craiova a depus o coroană la mormântul său. Fiul său Lucian, antrenorul secund Dragoș Bon și managerul Marcel Popescu au venit să-l omagieze pe „fundașul de fier”.


Fanii Universității Craiova au mers și ei la cimitir

UPDATE, 25 martie, ora 19:22 / Suporterii Universității Craiova au mers și ei la cimitor pentru a-l omagia pe Nicolae Tilihoi. Ei au afișat mesajul „3 ani fără tine, fundaș de fier al Maximei aventuri alb-albastre / Nae Tilihoi, rămâi îngerul păzitor al renașterii Științei noastre!”, au aprins torțe și au scandat „Nae Tilihoi este unul dintre noi”

ADVERTISEMENT

Tilihoi a făcut parte din marea echipă a „Craiovei Maxima”, formație care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. A jucat mai bine de un deceniu pentru Știința.

Din păcate, acum trei ani,  la doar 61 de ani, acesta a decedat în urma unei boli incurabile. Vestea tragică a venit fix într-un moment în care echipa naționala se pregătea de meciul amical cu Suedia, fiind prima partidă pe care îl disputa în Bănie după o lungă perioadă. Victoria a fost dedicată lui Tilihoi. Acum, „tricolorii” vor debuta în campania de calificare la Mondialul de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Se împlinesc trei ani de la dispariția lui Nicolae Tilihoi. O delegație a Universității Craiova, condusă de fiul său, a fost la mormânt

Nicolae Tilihoi și-a pus amprenta asupra fotbalului românesc și a fost unul dintrei cei mai importanți jucători ai României foarte mulți ani. „Fundașul de fier”, așa cum a fost poreclit, a suferit în ultimii ani de viață de o boală incurabilă și a pierdut lupta la doar 61 de ani, în anul 2018.

delegatie craiova tilihoi
Lucian Tilihoi, Dragoș Bon și Marcel Popescu au fost la mormântul lui Nicolae Tilihoi

Universitatea Craiova nu l-a uitat pe „Nae”. În ziua în care s-au împlinit trei ani de la dispariția sa, o delegație a clubului a fost prezentă la mormântul său. Din ea au făcut parte fiul său, Lucian Tilihoi, antrenorul secund al Științei, Dragoș Bon, și managerul general al Craiovei, Marcel Popescu. Cei trei au depus o coroană de flori și s-au rugat pentru odihna veșnică a unuia dintre cei mai mari jucători care au îmbrăcat vreodat echipamentul alb-albastru.

ADVERTISEMENT
mormânt tilihoi
Coroana depusă de delegația Craiovei

„Ai fost o stâncă din granit / Fundaș de fier cu suflet îngeresc / Craiova Maxima te-a îndrăgit / Și-ntreg poporul românesc,” stă scris pe piatra de mormânt a lui Nicolae Tilihoi.

Nicolae Tilihoi a fost descoperit de „părintele Craiovei Maxima”, Corneliu Andrei Stroe, la un trial organizat la București

Născut pe 9 august 1956, Nicolae Tilihoi a jucat pentru prima dată la Comerțul Brăila, iar pasul următor a fost făcut în momentul în care a semnat cu Progresul Brăila, echipa fanion a zonei. A ajuns la Universitatea Craiova după un trial organizat la București și unde a fost remarcat de Corneliu Andrei Stroe.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu s-a născut în Oltenia, Tilihoi a fost adoptat de locuitorii acestei zone și a fost foarte îndrăgit, atât pentru performanțele de pe teren, cât și pentru felul său de a fi. A fost mereu omul cu buna dispoziție și cu un „suflet de aur”. Fostul „maxim” a fost unul dintre primii oameni care s-au alăturat proiectului de renaștere al Craiovei fotbalistice, în 2013.

A cucerit cu Universitatea Craiova două titluri de campion, în 1980 și în 1981. De asemenea, a simțit gustul câștigării Cupei României de patru ori, în 1977, 1978, 1981 și 1983. A evoluat în 294 de partide în prima ligă, reușind să puncteze și de șapte ori. În cazul prezențelor în cupele europene a atins borna 36.


(P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT