News

Trei asistenți medicali din Constanța, reținuți pentru luare de mită. Și-au făcut o adevărată afacere cu pacienții decedați

Trei asistenţi medicali din Constanța au fost reţinuţi pentru luare de mită. Au transformat morga spitalului într-o afacere extrem de profitabilă.
27.05.2024 | 20:38
Trei asistenti medicali din Constanta retinuti pentru luare de mita Siau facut o adevarata afacere cu pacientii decedati
Trei asistenți medicali din Constanța, reținuți pentru luare de mită Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Trei asistenți medicali care lucrau la morga Spitalului Clinic Județean Constanța au fost reținuți, luni, pentru luare de mită în formă continuată.

Un asistent cerea de la familiile pacienților decedați între 200 și 500 de lei

Cadrele medicale sunt acuzate că au primit mai multe sume de bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor neînsuflețite ale pacienților care mureau, în unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii spun că pentru a preda mai repede trupul unui pacient decedat, un asistent cerea de la rudele îndoliate între 200 și 500 de lei.

După ce au primit mai multe sesizări legate de activitatea ilegală pe care o practică cei trei asistenți, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa au început urmărirea penală a acestora.

ADVERTISEMENT

„În perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol» Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor, în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, au transmis anchetatorii.

Procurorii spun că în zilele de 10 aprilie, 12 aprilie, 23 aprilie şi 8 mai, un asistent din cadrul SJU Constanța a primit, de la polițistul sub acoperire, câte 200 de lei pentru a-și îndeplini sarcinile prevăzute în fișa postului.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea asistent a primit, în zilele de 15 mai şi 16 mai, câte 400 de lei, iar cel de-al treilea, câte 500 de lei, în zilele de 20 mai şi 21 mai, tot pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

În cursul zilei de luni, ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Constanța au efectuat mai multe percheziții atât la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, cât şi la Morga Cimitirului Central Constanța, dar și la dociciliul celor trei asistenți.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei suspecți.