Sporturi

Trei atlete din Kenya ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice: „Îmi doresc să-mi ajut părinții și să investesc în viitorul meu”

01.12.2019 | 16:43
Trei atlete din Kenya ar putea reprezenta Romania la Jocurile Olimpice Imi doresc sami ajut parintii si sa investesc in viitorul meu
ADVERTISEMENT

Trei atlete din Kenya sunt legitimate la clubul Steaua și ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020. Originare din micuțul orășel Iten, Stella Ruto, Joan Chelimo și Delvine Meringor, au fost descoperite de antrenorul român Carol Șanta și sunt elibile să joace sub „tricolor” la Tokyo, datorită faptului că nu au reprezentat o altă țară în competiții importante.

Carol Șanta, relație profesională de peste 11 ani cu forul atletic din Kenya

Carol Șanta, antrenor originar din Covasna, le-a descoperit în Kenya pe Stella Ruto, care concurează la 3.000 de metri obstacole, Joan Chelimo, atletă în probe de maraton și semimaraton, și Delvine Meringor, specializată în probele de 10.000 de metri și semimaraton. Cele trei sportive din Kenya au fost legitimate în urmă cu o lună la CSA Steaua și pot reprezenta România la JO 2020.

ADVERTISEMENT

Joan Chelimo are deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice, după ce a alergat două ore și și 26 de minute la maraton, îndeplinind astfel baremul necesar. O altă sportivă legitimată la Steaua, Delvin Meringor, a câștigat în această toamnă semimaratonul de la București, stabilind și un nou record al cursei.

Antrenorul Carol Șanta, care are o relație de peste 11 ani cu forul atletic african, a făcut demersuri ca sportivelor să le fie asigurate toate condițiile necesare de antrenament și pregătire, iar faptul că atletele nu au reprezentat, în ultimii trei ani, Kenya într-o competiție olimpică, mondială sau continentală le face eligile pentru a concura pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Două antrenamente pe zi

Stella Ruto face câte două antrenamente zilnic, dimineața și după prânz, cu pauze de masă și recuperare între cele două sesiuni de pregătire. Atleta recunoaște că-și dorește să ajungă să facă performanță pentru a-și ajuta părinții și pentru a oferi un mode sportivilor care vin din urmă.

Îmi doresc să-mi ajut părinții și să învestesc în viitorul meu, pentru ca atunci când te retragi să ai totuși ceva. Și vreau să îi ajut și pe atleții tineri, noile generații”, a declarat Stella Ruto pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT