News

Trei bărbați au fost condamnați la închisoare în cazul atentatului de la Barcelona din 2017. Ce pedepse au primit

Trei indivizi au fost condamnați la închisoare în cazul atentatului de la Barcelona din 2017.
28.05.2021 | 14:34
Trei barbati au fost condamnati la inchisoare in cazul atentatului de la Barcelona din 2017 Ce pedepse au primit
ADVERTISEMENT

Aceștia i-au asistat pe autorii atacului terorist din Barcelona, care a ucis 16 oameni și a rănit alți 100. Doi dintre aceștia au fost condamnați la închisoare pentru 46 și respectiv 53 de ani, în timp ce al treilea a primit doar opt ani de închisoare.

Condamnări în cazul atentatului de la Barcelona din 2017

Toți cei care au comis atacul terorist din Barcelonaau fost uciși de oamenii legii la fața locului, când s-a intervenit, însă aceștia trei care i-au ajutat să-și ducă scopul la bun sfârșit au fost reținuți și iată că acum au primit și pedepsele pentru fapta lor.

ADVERTISEMENT

Mohamed Houli Chemlal, în vârstă de 24 de ani a fost condamnat la 53 de ani de închisoare, Driss Oukabir, de 32 de ani a primit 46 de ani în spatele gratiilor.

Aceștia sunt acuzați de aparținerea la un grup terorist, dar și de crearea și posesia de explozive.

ADVERTISEMENT

Said Ben Iazza, în vârstă de 26 de ani, este cel de-al treilea bărbat acuzat în acest proces. El a primit cea mai mică pedeapsă dintre ei, fiind condamnat pentru colaborarea cu un grup terorist.

Cum au fost prinși bărbații

Acuzații bărbaților nu sunt legate de evenimentele teroriste de la Barcelona, când au fost uciși mai mulți oameni. Aceștia au fost prinși cu o zi înainte de atac, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

O casă din Alcanar, care se află la 200 de kilometri de Barcelona, a fost aruncată în aer, accidental, în timp ce gruparea teroristă producea materiale explozibile.

Aceștia au declarat la vremea aceea că „se pregătește un atac și mai mare”, iar la doar o zi distanță a avut loc atacul din Barcelona. Tot explozibilul depozitat acolo a fost distrus în urma incidentului respectiv.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Barcelona, în 2017

O dubă închiriată a intrat atunci pe aria pietonală din Las Ramblas, aceasta fiind una dintre cele mai ocupate din oraș, datorită faptului că este o atracție turistică.

Șoferul i-a lovit în plin pe pietoni, iar atacul terorist a fost revendicat de Gruparea Stat Islamic. Cel care a condus duba a părăsit-o la fața locului și a fugit de acolo pe jos. El a furat mașina unui bărbat, pe care l-a ucis.

În urma acestuia au murit 14 oameni, de diferite naționalități.  Mai mult de 100 de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele pe viață.

ADVERTISEMENT
Tags: