News

Trei bărbați din Ploiești au înșelat lumea, după ce s-au dat drept preoți. Unul dintre ei era fratele vitreg al lui Tzancă Uraganu

Mai mulți bărbați din Ploiești au reușit să înșele zeci de oameni dându-se drept preoți pe internet și cerând bani pentru diverse servicii.
06.12.2022 | 19:08
Trei barbati din Ploiesti au inselat lumea dupa ce sau dat drept preoti Unul dintre ei era fratele vitreg al lui Tzanca Uraganu
Mai mulți bărbați se dădeau drept preoți. Foto: Ora de Sibiu
ADVERTISEMENT
06-12-2022
17:13

Unul dintre cei trei bărbați din Ploiești era chiar fratele vitreg al manelistului Tzancă Uraganu

Noi informații despre cazul de înșelăciune al celor trei escroci care s-au dat drept preoți.

S-a aflat că unul dintre bărbați este chiar fratele vitreg al manelistului Tzancă Uraganu.

Menționăm că prejudiciul se ridică la 80.000 de lei, iar ancheta continuă și în aceste momente. 

Practic, persoanele suspecte de înșelăciune solicitau diverse sume de bani de la persoane naive, pe Facebook. Escrocii se dădeau drept preoți și promiteau că rezolvă diverse probleme, contra cost.

Trei bărbați se dădeau drept preoți și înșelau lumea

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, efectuează 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune”, a transmis IGPR, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Bărbații profitau de faptul că persoanele naive îi contactau și le plăteau diverse sume de bani pentru serviciile prestate de falșii preoți. Se pare că au fost destul de mulți care au căzut în capcană, polițiștii estimând că au de-a face cu un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei.

În luna august a acestui an, un tânăr în vârstă de 21 de ani fost arestat după ce s-a dat drept preot și a cerut bani în numele Patriarhiei Ortodoxe a Națiunilor, structură bisericească nerecunoscută de autorități.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut atunci pentru 60 de zile, prin ordin al Tribunalului Galați, pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii.

Banii strânși erau, teoretic, pentru a ridica o biserică în numele Patriarhiei Ortodoxe a Națiunilor. Bărbatul a fost reținut atunci când mergea prin casele oamenilor de Bobotează, deși nu avea nicio calitate pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Tânărul și-a asigurat o diplomă falsă, emisă de așa numita Patriarhie, semnată de ”Arhiepiscopul şi Mitropolitul Ioan” din cadrul Mitropoliei Moldovei. Tânărul se consideră o victimă și spune că a crezut realmente că este preot, fiind trimis să strângă bani de o altă persoană.

”Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, a declarat tânărul, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

”În mod clar este o victimă în tot ce s-a întâmplat. Este un copil orfan, crescut la casa de copii. A fost educat în spiritul ortodox şi a dorit să devină preot. A primit toate actele necesare de la această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor şi chiar a crezut că poate activa legal ca preot. Nu cred că poate fi tras la răspundere când intenţiile lui au fost cât se poate de onorabile. Am cerut să se facă verificări la Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor şi să se constate dacă funcţionează legal sau nu. Dacă nu funcţionează legal, să îi fie sistată activitatea, astfel încât să nu mai inducă în eroare oamenii de bună credinţă care vor să devină preoţi”, a explicat Biatrice Martiş, avocata tânărului ”preot”.

Poliția a primit atunci o sesizare telefonică și a luat măsuri. ”În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, transmitea comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

ADVERTISEMENT
Tags: