News

Trei bărbați s-au luptat cu ursul într-un sat din Vrancea. Animalul a fost ucis, oamenii au fost răniți

Un bărbat dintr-o comună din Vrancea a fost atacat de un urs fiind salvat de doi consăteni care s-au luptat cu ursul până au reușit să-l omoare.
09.10.2021 | 18:44
Trei barbati sau luptat cu ursul intrun sat din Vrancea Animalul a fost ucis oamenii au fost raniti
ADVERTISEMENT

Trei bărbați din Rotilești, comuna Câmpuri (jud. Vrancea) au fost răniți după ce s-au luptat cu un urs care-l atacase pe unul dintre ei, scrie Vrancea24.ro.

Ursul tocmai fusese „relocat” de autorități lângă o pădure după ce distrusese un gard, dar s-a întors la marginea satului și l-a atacat pe un localnic.

ADVERTISEMENT

După ce s-au luptat cu ursul, cei trei săteni au fost duși la spital, iar leșul ursului a fost descoperit apoi în apropiere.

Ursul a venit a doua oară în aceeași zi

Azi dimineață, în jurul orei 8:30, am fost sunat de un cetățean care mi-a spus că un urs este agățat într-un gard. Am anunțat instituțiile abilitate, Fondul de vânătoare, Ocolul Silvic, Poliție, Jandarmerie, ne-am mobilizat, l-am tranchilizat, l-am desfăcut din prinsoare și l-am dus la vreo 250-300 de metri aproape de pădure.

ADVERTISEMENT

După ce s-a trezit, noi am făcut gălăgie și ne-am asigurat că ursul s-a îndepărtat și nu mai reprezintă un pericol. Apoi, cetățenii unde s-a petrecut evenimentul au venit să repare gardul. Atunci, ursul s-a întors și a tăbărât pe ei”, a povestit primarul comunei, Vlad Ion.

Incidentul a fost cu atât mai surprinzător pentru localnici cu cât nu au mai avut probleme cu urșii până acum. Bărbatul atacat are 31 de ani și a suferit răni destul de grave fiind dus cu ambulanța la spital.

ADVERTISEMENT

Bărbații au reușit să răpună ursul

În ajutorul său au sărit alți doi bărbați, de 36 și 69 de ani, care au lovit ursul cu ce au găsit la îndemână. Și aceștia doi au fost răniți, însă leziunile sunt mai puțin grave. După ce a fost anunțată poliția, cadavrul  ursului a fost găsit lângă o gospodărie din sat.

De asemenea, au fost informați cu privire la acest incident reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și ai Ocolului Silvic Soveja.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost confirmat de către Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea.

Poliţiştii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat din comuna Câmpuri, sat Rotilești, prezintă pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind preluată de ambulanță.

Intervin, de asemenea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul de 31 de ani ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Totodată, un urs a fost găsit decedat în apropierea unei gospodării”, se arată într-un comunicat al IJP Vrancea.

ADVERTISEMENT