Fotbal international

Trei brigăzi de arbitri din România la partide din UCL şi Europa League

16.07.2018 | 13:42

Este start joc şi pentru arbitrajul românesc în meciurile europene. Astfel, forul internaţional a delegat deja trei brigăzi de arbitri autohtoni pentru meciuri care se desfăşoară în preliminariile UEFA Champions League, dar şi în Europa League. Toate partidele în care vor oficia români se dispută în această săptămână.

Horaţiu Feşniuc este cel care a prins de departe cel mai puternic joc. Românul va  conduce partida dintre campioana Scoţiei, Celtic şi Alashkert  din Armenia. Meciul va avea loc miercuri, de la ora 20.45, şi contează pentru preliminariile Ligii Campionilor. În prima manşă a întâlnirii scorul a fost 3-0. Totodată, din brigada delegată pentru acest joc mai fac parte şi  Mircea Grigoriu şi Daniel Mitruţi, la cele două tuşe, dar şi Sebastian Colţescu, acesta fiind desemnat drept al patrulea oficial. Nu sunt primii români care se întâlnesc cu Celtic – şi cei patru jucători de la Sparta Praga au mai  evoluat în compania scoţienilor. 

ADVERTISEMENT

Brigăzi româneşti la meciuri europene

Şi arbitrul Marius Avram se va afla la centru, dar într-o partidă care se joacă în cea de-a doua competiţie europeană intercluburi, Europa League. Avram va oficia la Honvéd Budapesta – FK Rabotnicki, meci care se va disputa marţi, de la ora 19.00. În prima manşă, formaţia din Macedonia s-a impus cu scorul de 2-1. Arbitrul român va fi ajutat de Mircea Orbuleţ şi Vladimir Urzică, asistenţi, dar şi de Iulian Călin, desemnat al patrulea oficial.

Tot în Europa League, dar miercuri, de la ora 19.00, George Găman va arbitra partida FK Zeljeznicar  – JK Narva Trans. Rezultatul în tur a fost de 2-0. Centralul român va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene şi Valentin Avram, precum şi de Andrei Chivulete, în calitate de al patrulea arbitru.

ADVERTISEMENT

3 partide din Europa vor fi oficiate de arbitrii din România