Fotbal international

Trei campioni mondiali cu Argentina se chinuiau prin București în 2014. “Tricolorii” care i-au anihilat pe Messi și Di Maria pe Arena Națională. Video

Naționala Argentinei a jucat un amical la București împotriva României cu trei campioni mondiali, în frunte cu Lionel Messi.
19.12.2022 | 22:47
Trei campioni mondiali cu Argentina se chinuiau prin Bucuresti in 2014 Tricolorii care iau anihilat pe Messi si Di Maria pe Arena Nationala Video
3 campioni mondiali au Argentinei au fost la București pe Național Arena în urmă cu 8 ani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

5 martie 2014, ziua care va rămâne în istoria fotbalului românesc. Lionel Messi venea pentru prima oară în România cu naționala Argentinei pentru un meci amical disputat pe un Național Arena arhiplin.

Meci de gală pe Arena Națională cu Lionel Messi și alți doi campioni mondiali

Federația Română de Fotbal le-a pregătit o mare surpriză suporterilor români în urmă cu opt ani, când Lionel Messi a venit pentru a doua în România, după amicalul Dinamo – Barcelona din 2012.

ADVERTISEMENT

Interesant este că deși au trecut mulți ani de la acel meci amical dintre România și Argentina, „pumele” au și acum în lot trei jucători care au evoluat atunci și acum au devenit campioni mondiali în Qatar.

Pe lângă Lionel Messi, în meciul încheiat la egalitate, scor 0-0, au mai evoluat și Angel Di Maria, unul dintre eroii din marea finală cu Franța și fundașul central Nicolas Otamendi, care a început meciul pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Messi avea atunci 27 de ani, în timp ce Angel Di Maria și Otamendi tocmai împliniseră 26 de ani. Stoperul nici măcar nu a primit minute în această partidă, în care selecționerul Argentinei a făcut patru schimbări.

Cum au arătat echipele la meciul amical România – Argentina

România: Tătăruşanu (Pantilimon 46) – Măţel (Luchin 75), Dr. Grigore, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Maxim (Torje 46), Chipciu (Grozav 88), Tănase (C. Lazăr 56) – Marica (Rusescu 67). Selecționer: Victor Pițurcă

ADVERTISEMENT

Argentina: Romero – Zabaleta, Basanta, Fernandez, Rojo – Gago (Biglia 56), Mascherano, Di Maria (Rodriguez 89) – Messi, Higuain (Lavezzi 78), Aguero (Palacio 56). Selecționer: Alejandro Sabella.

România – Argentina, meciul în care Lionel Messi a vomitat pe teren

În prima repriză a partidei de pe Arena Națională, lui Lionel Messi i s-a făcut rău și a vomitat direct pe teren. Unul dintre motivele invocate a fost faptul că jucătorii sud-americani nu au efectuat mișcări de încălzire ca la partidele oficiale, înainte de start.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, lui Messi i s-a întâmplat de mai multe ori să vomite în timpul meciurilor, iar mulți fani și specialiști se întrebau dacă starul naționalei Argentinei nu are anumite probleme de sănătate.

Lionel Messi a fost cel care a elucidat misterul patru ani mai târziu și a explicat ce i s-a întâmplat la București: „Nu ştiu ce se întâmpla de vomitam pe teren, dar aveam tot felul de chestii în stomac. Era un dezastru cauzat de ce mâncam.

Ciocolată, fursecuri sau băuturi gazoase făceau parte din meniul zilnic. Acum mănânc mult mai bine. Carne, peşte, multe salate, iar acum se simte asta”, spunea Messi într-un interviu pentru America TV.

La partidă au participat peste 45.000 de spectatori, iar acest meci a marcat ultima zi din mandatul de președinte FRF al lui Mircea Sandu, iar Răzvan Burleanu era desemnat să îl înlocuiască.

ADVERTISEMENT
Tags: