Life

Trei cântăreţe de muzică populară care au murit tragic: “Aici a intervenit nenorocirea”

Trei cântărețe de folclor care au avut parte de o moarte tragică. Unele au sfârșit chiar pe scenă. Melodiile lor sunt în prezent ascultate și apreciate de milioane de români.
16.08.2022 | 19:19
Trei cantarete de muzica populara care au murit tragic Aici a intervenit nenorocirea
Ileana Ciuculete, Maria Tănase și Ileana Sărăroiu. Cele trei interprete de folclor au sfârșit tragic. Sursa foto: facebook, Wikipedia, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În lumea muzicii populare sunt mulți artiști care au murit, o parte dintre ei confruntându-se cu un sfârșit tragic. FANATIK vă prezintă trei cântărețe care și-au dat ultima suflare într-un mod nu tocmai plăcut.

Trei interprete de folclor care au avut parte de o moarte tragică. Ileana Sărăroiu a sfârșit pe scenă, la o nuntă

Unele interprete de folclor, dintre cele pe care le vom enumera, au decedat chiar pe scenă, în preajma unei nunți. Altele au avut zilele numărate, din cauza unor boli incurabile.

ADVERTISEMENT

Ileana Sărăroiu este una dintre vocile apreciate ale muzicii populare, care a plecat din această lume, în timp ce se afla pe o scenă, la o nuntă din comuna Unirea, județul Călărași.

În noaptea de 12 spre 13 mai 1979, solista își planificase un moment de 3-4 ore, prin care să-i bucure pe miri și invitații acestora. Nu a mai reușit să-și ducă totul la final, căci după 45 de minute i s-a făcut rău, iar corpul i-a cedat.

ADVERTISEMENT

Mireasa de atunci, Liliana Ispas, își aduce aminte despre tragedie. Odată cu interpretarea melodiei ”O bătrână într-o gară”, Ileana Sărăroiu a prezentat scuze nuntașilor, pe motiv că nu se simte bine.  Atunci, proprietarul locației unde se desfășura petrecerea a ajutat-o să coboare scările, iar din acea clipă solista și-a pierdut cunoștința.

”Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nicio secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, a povestit mireasa.

La fața locului a sosit o ambulanță, iar Ileana Sărăroiu nu a mai putut fi readusă la viață. Liliana Ispas își mai amintește că artista și-a dat sufletul până la ieșirea din comună, în timp ce medicii încercau să o transporte la spital, potrivit kfetele.ro

ADVERTISEMENT

Cum a murit Maria Tănase, cea supranumită ”Pasărea măiastră”

O altă cântăreață a cărui destin a fost marcat de o moarte deloc blândă este Maria Tănase, cea supranumită ”Pasărea măiastră”, de către Nicolae Iorga, în anul 1938.

Maria Tănase s-a stins din viață pe 22 iunie 1963, la 49 de ani, lăsând multă durere în sufletul tuturor celor care i-au admirat vocea și cântecele. Artista a fost răpusă de o boală care și în prezent este nemiloasă cu mulți români: cancer la plămâni.

Maria Tănase a primit diagnosticul crunt după ce a susținut un recital la Piatra Neamț, la care și-a pierdut subit glasul. Prezentându-se la un doctor, acesta i-a dat vestea care a șocat-o.

Se spune că a aflat că suferă de cancer la plămâni înainte cu 14 zile de susținerea ultimului concert. Deși medicii i-au spus că nu mai poate cânta, solista nu ar fi acceptat și s-a ambiționat să-și îndeplinească mai departe profesia.

Din nefericire, cancerul a fost mai puternic decât voința interpretei de a-i bucura pe oameni, astfel, asemeni Ilenei Sărăroiu și-a dat ultima suflare pe scenă, doar că în timpul unui concert.

Ce boală i-a adus moartea Ilenei Ciuculete. Artista a fost răpusă în doar o săptămână de la primirea diagnosticului

Ileana Ciuculete a murit în urmă cu cinci ani. Cea care era mai mereu o prezență veselă, cu zâmbetul pe buze, a uimit o țară întreagă cu decesul său.

Ileana Ciuculete a aflat că suferă de ciroză, dezvoltată din hepatita C, când nu se mai putea face nimic pentru viața sa.  În decurs de doar o săptămână de la primirea diagnosticului, artista a pierit.

Pe atunci, Ileana Ciuculete era căsătorită cu Cornel Galeș, care a declarat jurnaliștilor că nu se cunoaște sursa de infectare a partenerei lui cu boala necruțătoare. Cert este că solista obișnuia să frecventeze saloanele de unghii și s-a luat în considerare că de aici s-ar fi putut contamina, din cauza ustensilelor nedezinfectate.

Ileana Ciuculete avea 64 de ani când a părăsit această lume. Trupul său se află în prezent la Cimitirul Străulești, acolo unde cântăreața își cumpărase de mai multă vreme locul de veci.

ADVERTISEMENT