News

Trei civili UCIŞI luni în bombardamente la Doneţk

Noile bombardamente de la Doneţk, bastion separatist în estul Ucrainei unde au loc confruntări între armata ucraineană şi rebelii proruşi în pofida armistiţiului încheiat la 5 septembrie, au...
16.09.2014 | 12:08
Trei civili UCISI luni in bombardamente la Donetk

Noile bombardamente de la Doneţk, bastion separatist în estul Ucrainei unde au loc confruntări între armata ucraineană şi rebelii proruşi în pofida armistiţiului încheiat la 5 septembrie, au făcut luni trei morţi în rândul populaţiei civile, au anunţat marţi autorităţile locale.

Trei civili au fost ucişi luni în bombardamente la Doneţk, Ucraina, în pofida acordului de pace.

“Trei persoane au fost ucise luni şi alte cinci au fost rănite”, a indicat primăria, fără a oferi alte informaţii.

Tirurile au continuat la Doneţk pe parcursul serii şi în timpul nopţii.

Bombardamentele din acest oraş, care a cunoscut intense lupte de la începutul, în luna aprilie, al conflictului, s-au soldat duminica trecută cu moartea a şase civili, fiind cele mai mari pierderi în rândul populaţiei civile de la anunţarea armistiţiului.

Un acord asupra încetării focului în estul Ucrainei, regiune unde conflictul dintre armată şi rebelii proruşi a făcut până în prezent cel puţin 2.700 morţi, a fost semnat la 5 septembrie la Minsk între Moscova, Kiev, separatişti şi OSCE.

O nouă reuniune, în acelaşi format, ar urma să aibă loc în această săptămână, potrivit fostului preşedinte ucrainean Leonid Kucima, care reprezintă Kievul la discuţiile de la Minsk, capitala Republicii Belarus. “Premierul” autoproclamatei republici populare Doneţk a declarat însă luni că nu vede utilitatea continuării negocierilor de pace cu Kievul, după uciderea de civili în estul Ucrainei, acuzând armata ucraineană de încălcarea acordului de încetare a focului.

Acuzaţii de nerespectare a armistiţiului au fost lansate şi de Kiev, un purtător de cuvânt al forţelor militare afirmând că rebelii au vizat în mai multe rânduri poziţii ale armatei ucrainene.

sursa: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

Tags: