News

Trei copii au căzut într-un lac din Brașov. Doar doi au reușit să iasă la suprafață

Doi copii au căzut într-un lac din județul Brașov. Scafandrii au fost trimiși pentru a recupera un al treilea copil, acesta având nevoie de manevre de resuscitare.
22.01.2022 | 18:04
Trei copii au cazut intrun lac din Brasov Doar doi au reusit sa iasa la suprafata
ADVERTISEMENT

Ofițerii Inspectoratul Județean de Poliție Brașov au anunțat că sâmbătă, 22 ianuarie, în jurul orei 14:30 au primit un apel la 112 în care erau informați că trei copii care se jucau pe suprafața unui lac înghețat au căzut în apele acestuia, notează Știri pe surse.

“La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că trei minori care se aflau pe raza unui lac înghețat, situat în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheții”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Din primele informații aflăm că patru copii, cu vârste de 14 ani, se dădeau cu bicicletele pe apa înghețată a lacului din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov. Dintre aceștia, trei au căzut prin gheața care nu le-a mai suportat greutatea.

“Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3 dintre acestea au căzut în lac”, după cum explică Nadia Olaru, purtătoarea de cuvânt a IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT

Scafandrii au intervenit pentru a-l găsi pe cel de-al treilea copil

Dintre cei trei care au căzut în apă, doi au reușit să iasă prin forțe proprii la suprafață. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis un echipaj de scafandri pentru recuperarea celui de al treilea copil.

“La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD”, au mai declarat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Pentru această intervenție, ISU a decis să trimită două echipaje SMURD și un echipaj de scafandri cu o barcă pneumatică.

Cei doi copii care au reușit să iasă la suprafață au fost consultați de echipajele SMURD. În urma evaluări făcute de către paramedici, a fost decisă transportarea la spital a unui dintre copii, pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe cel de-al treilea copil, un băiat, care nu a reușit să iasă din apele înghețate, scafandrii au început o operațiune de căutare.

Din informațiile oferite de ISU Brașov, aflăm că în jurul orei 15:30, la o oră de la apelul inițial, a fost găsit și cel de-al treilea copil care a căzut în apă.

După ce a fost recuperat, paramedicii au început manevrele de resuscitare în cazul acestui băiat. Ultimele informații din acest caz arătau că acțiunea salvatorilor continuă.

La fața locului a ajuns și o echipă de criminalistică care desfășoară cercetări pentru a stabili modul în care acest accident s-a produs, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: