News

Trei deputați din Parlamentul Ucrainei, vizați de o tentativă de asasinat a Kremlinului. “Intenția a fost de a decapita conducerea țării”

Trei deputați din Parlamentul Ucrainei au fost vizați de o tentativă de asasinat a Kremlinului. Ruslan Stefanciuk, șeful Verkhovna Rada, spune că intenția a fost decapitarea conducerii țării
25.04.2022 | 17:40
Trei deputati din Parlamentul Ucrainei vizati de o tentativa de asasinat a Kremlinului Intentia a fost de a decapita conducerea tarii
Trei deputați din parlamentul Ucrainei, vizați de o tentativă de asasinat a Kremlinului. Ruslan Stefanciuk: Intenția a fost de a decapita conducerea țării
ADVERTISEMENT

Moscova a încercat, la începutul războiului din Ucraina, să elimine principalele figuri politice de la Kiev, pentru a putea apoi să impună un regim politic pro-rus.

Trei deputați, vizați de Grupul de Sabotaj și Recunoaștere (DRG) al Rusiei

Kremlinul a intenționat să asasineze trei deputați din parlamentul de la Kiev, Verkhovna Rada, penntru a decapita conducerea Ucrainei, spune președintele instituției, Ruslan Stefanciuk, într-un interviu pentru Ukrainskaia Pravda, citat de Segodnia.

ADVERTISEMENT

Asasinarea deputaților a fost pregătită de Grupul de Sabotaj și Recunoaștere (DRG) al Rusiei, o unitate de elită formată din militari ai Armatei și Marinei.

Ruslan Stefanciuk a mai spus că aparatul administrativ al Verkhovna Rada, împreună cu colegii din din departamentele cu atribuții în domeniu, au creat condițiile necesare pentru ca celor trei deputați să li se asigure protecție suplimentară.

ADVERTISEMENT

„Am informații despre câțiva deputați. Nu pot să dau numele sau detalii. Dar serviciile cu atribuții în domeniu au aflat că încercări de asasinare au fost făcute asupra unor deputați de DRG. În ceea ce mă privește, nu sunt informații cu privire la încercări de asasinat. Dar cred că sarcina DRG a fost să încerce să înlăture conducerea statului ucrainean, vizat fiind oricine făcea parte din conducere”, a declarat Ruslan Stefanciuk.

Volodimir Zelenski a fost primul vizat

El a mai spus că președintele Volodimir Zelenski a fost prima țintă a acestor asasini, a mai spus președintele Verkhovna Rada. Potrivit cotidianului The Times, Kremlinul a trimis peste 400 de mercenari ai companiei Wagner la Kiev, pentru a-l asasina pe șeful statului ucrainean, pentru a pregăti calea pentru preluarea conducerii în Ucraina de către un guvern-marionetă al Moscovei.

ADVERTISEMENT

Grupul Wagner, este o companie privată de contractori militari condusă de unul dintre cei mai apropiați oameni de Vladimir Putin, oligarhul Evgheni Prigojin. Acesta este acuzat că a trimis, în urmă cu câteva săptămâni, mercenari din Africa pentru a îl asasina pe Volodimir Zelenski.

Ideea unor încercări de asasinare a președintelui ucrainean din partea Kremlinului a fost susținută și de serviciile secrete americane, iar SUA s-au oferit atunci să-i asigure lui Volodimir Zelenski extragerea din Ucraina. Dar președintele ucrainean a refuzat această oferă și a decis să rămână la Kiev pentru a-și conduce țara și armata.

ADVERTISEMENT