Fotbal intern

Vineri e ziua decisivă: trei echipe se bat pe ultimele două locuri în Top 6. Toate calculele calificării în play-off

09.04.2021 | 08:44
Vineri e ziua decisiva trei echipe se bat pe ultimele doua locuri in Top 6 Toate calculele calificarii in playoff
ADVERTISEMENT

Vineri, de la ora 20:30, în Casa Pariurilor Liga 1 sunt programate trei partide, în urma cărora vom afla ultimele două echipe care se vor califica în play-off.

Sunt implicate în lupta pentru un loc în primele șase FC Botoșani, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, iar cele mai mici șanse le au târgoviștenii. Echipa lui Emil Săndoi trebuie să câștige obligatoriu la Pitești, iar apoi să aștepte un pas greșit al uneia dintre celelalalte două contracandidate.

ADVERTISEMENT

Trei echipe se bat pe ultimele două locuri în Top 6. Chindia mai speră doar cu o victorie la Pitești

Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-0 a fost rezultatul care a ținut deschisă lupta pentru play-off până în ultima etapă a sezonului regulat. Formația lui Emil Săndoi are neapărat nevoie de victorie și în ultima etapă, pe terenul lui FC Argeș, pentru a mai spera că prinde un loc în play-off.

După victoria cu Voluntari, Chindia ajunge la 39 de puncte. Iar cu un eventual succes la Piteşti ar acumula 42. FC Botoșani și Academica au câte 41 de puncte fiecare înaintea ultimei etape. Molodvenii au meci pe terenul lui FC Voluntari, iar ilfovenii joacă în deplasare cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Chindia nu se impune la Pitești, atunci lucrurile sunt clare. Academica Clinceni și FC Botoșani merg în play-off. În caz de egalitate de puncte, ilfovenii termină pe 5, avantajați de meciurile directe. În cazul în care Chindia se impune, formația lui Săndoi ar mai avea nevoie ca măcar una dintre Academica și FC Botoșani să nu câștige.

Patru echipe sunt deja calificate în play-off. Chindia încă mai speră să dea lovitura. FC Botoşani şi Academica Clinceni încă tremură

ADVERTISEMENT

Program etapa 30, vineri 9 aprilie:

ora 20:30 FC Argeş – Chindia Târgovişte

ora 20:30 Dinamo – Academica Clinceni

ora 20:30 FC Voluntari – FC Botoşani

Cele 9 variante posibile pornind de la o eventuală victorie a Chindiei pe terenul lui FC Argeș.

  • FC Botoșani pierde, Academica Clinceni pierde.

5. Chindia 42, 6. Academica Clinceni 41, 7. FC Botoșani 41. Moldovenii sunt dezavantajați de rezultatele directe cu Academica și cad în play-out.

  • FC Botoșani pierde, Academica Clinceni face egal.

5. Chidia 42, 6. Academica Clinceni 42, 7. FC Botoșani 41. Moldovenii cad în play-out. Chindia are meciuri directe mai bune decât Clinceni și termină pe 5.

ADVERTISEMENT
  • FC Botoșani pierde, Academica Clinceni câștigă.

5. Academica Clinceni 44, 6. Chindia 42. 7. FC Botoșani 41. FC Botoșani ar fi în play-out.

  • FC Botoșani face egal, Academica Clinceni pierde

5. Chindia 42, 6. FC Botoșani 42, 7. Academica Clinceni 41. Chindia are meciuri directe mai bune decât FC Botoșani. Academica Clinceni ar fi în play-out.

Cel mai nebun scenariu pentru ultima etapă. Trei echipe cu 42 de puncte: Botoșani în play-out!

  • FC Botoșani face egal, Academica Clinceni face egal.

5. Chindia 42, 6. Academica Clinceni 42, 7. FC Botoșani 42. Este cel mai complicat scenariu, cu toate cele trei echipe la egalitate cu 42 de puncte. Se face un clasament în trei, care ar trimite pe FC Botoșani în play-out. Chindia termină pe 5, Academica ar fi pe 6.

Chindia: 2-1 și 0-0 cu Academica Clinceni, 2-3 și 2-0 cu FC Botoșani. 7 puncte, golaveraj 6-4

Academica Clinceni: 0-0 și 1-2 cu Chindia, 2-1 și 0-0 cu FC Botoșani. 5 puncte, golaveraj 2-2

FC Botoșani: 1-2 și 0-0 cu Academica Clinceni, 3-2 și 0-2 cu Chindia. 4 puncte, golaveraj 4-6.

  • FC Botoșani face egal, Academica Clinceni câștigă.

5. Academica Clinceni 44, 6. Chindia 42, 7. FC Botoșani 42. Din nou, moldovenii stau mai rău la meciuri directe și ar fi trimiși în play-out.

  • FC Botoșani câștigă, Academica Clinceni pierde.

5. FC Botoșani 44, 6. Chindia 42, 7. Academica Clinceni 41. Clinceni ar fi în play-out în acest caz.

  • FC Botoșani câștigă, Academica Clinceni face egal.

5. FC Botoșani 44, 6. Chindia 42, 7. Academica Clinceni 42. Academica Clinceni are rezultate directe mai slabe decât Chindia și ar fi trimisă în play-out.

  • FC Botoșani câștigă, Academica Clinceni câștigă.

5. Academica Clinceni 44, 6. FC Botoșani 44, 7. Chindia 42. Dacă Academica și FC Botoșani se impun amândouă este singurul scenariu în care Chindia ar bate degeaba la Pitești.

ADVERTISEMENT