News

Trei elevi din România, premiați în SUA la cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume. Proiectul prezentat

Trei elevi din România, Filip, David și Rareș, au fost premiați în SUA la cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume. Proiect revoluționar prezentat.
19.06.2024 | 15:55
Trei elevi din Romania premiati in SUA la cea mai prestigioasa competitie de stiinta si inginerie din lume Proiectul prezentat
Trei elevi din România, premiați la International Science and Engineering Fair. Filip, David și Rareș, decorați la cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Trei elevi din România au fost premiați la International Science and Engineering Fair (ISEF). Vorbim de cea mai prestigioasă competiție de ştiinţă şi inginerie din lume, organizată în SUA, la Los Angeles.

Trei elevi din România, premiați la International Science and Engineering Fair. Filip, David și Rareș, decorați la cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume

Tinerii decorați peste ocean sunt Filip Buşcu, David Ghiberdic şi Rareş Marinescu. Ei sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. Recent, au luat premiu la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics.

ADVERTISEMENT

Filip, David și Rareș au intrat în concursul din SUA cu un proiect intitulat Hawk Wing. Acesta a fost examinat timp de trei zile de nouă comisii formate din reprezentanţi ai marilor universităţi americane, ai marilor companii de tehnologie şi chiar ai US Army.

Ce au prezentat, mai exact, tinerii din România. Ei bine, ei au inventat şi construit o aripă de avion capabilă să crească manevrabilitatea aeronavelor. Aceasta este menită să reducă consumul de carburant cu până la 5% şi să inducă proprietăţi de invizibilitate.

ADVERTISEMENT

Am avut la dispoziţie doar o lună să construim prototipul, să-l zburăm şi să colectăm o parte din datele care ne confirmau teoria“, a declarat Filip Buşcu. “L-am construit de trei ori, fiindcă de două ori l-am prăbuşit, dar se pare că tocmai înverşunarea noastră de a ne lupta până în ultima clipă le-a plăcut examinatorilor”, a adăugat el, conform Agerpres.

Concursul la care au luat parte tinerii din România, Regeneron ISEF, este considerat de mediul universitar american şi britanic drept cea mai prestigioasă competiţie STEM din lume. Este plasată mult înaintea olimpiadelor internaţionale de ştiinţe.

ADVERTISEMENT

În 2024, pentru prima dată în istorie, România a urcat pe podium la acest concurs. Rezultatul celor trei tineri este cu atât mai valoros cu cât anual mii de participanţi din zeci de ţări încearcă să obţină un premiu care aduce cu el și accesul în universităţi din SUA şi Marea Britanie. În acest an au concurat peste 1800 de elevi din 76 de ţări.

Unul dintre tinerii premiați este iniţiatorul şi conducătorul programului spaţial Romanian Orbital Mission

Unul dintre tinerii elevi români implicați în proiect are experiență în domeniu. Vorbim de Filip Buşcu, iniţiatorul şi conducătorul programului spaţial Romanian Orbital Mission, care a dus pe orbita Pământului sateliţii ROM-2 şi ROM-3, primii sateliţi funcţionali ai României.

ADVERTISEMENT

Al doilea, David Ghiberdic, a fost și el membru din echipa proiectului ROM-3. În ceea ce-l privește pe Rareş Marinescu, el e multiplu medaliat la olimpiadele internaţionale de fizică.

Cei trei elevi sunt implicaţi în mai multe proiecte din domeniul aerospaţial, printre care un satelit de dimensiuni mari, cu misiuni de cercetare avansată, construit în colaborare cu două mari universităţi americane.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația