Sport

Trei emoții galbene în nebunia de la Munchen. „Tati, hai mai repede la stadion că joacă România”. Foto exclusiv

România - Olanda este meciul care se joacă la Munchen în optimile de finală ale Euro 2024. Fanii galbeni au ocupat orașul și stadionul pentru a doua oară în două săptămâni.
Trei emotii galbene in nebunia de la Munchen Tati hai mai repede la stadion ca joaca Romania Foto exclusiv
A fost nevoită să-și golească tot rucsacul pentru a fi lăsată să intre la România - Olanda. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

2 iulie 2024, ziua marelui meci România – Olanda la Euro 2024. Munchen-ul este ocupat de la primele ore de către fanii celor două naționale, e o „partidă” care a început pe străzile orașului și va continua pe stadion. E sold-out, peste 65.000 de suporteri sunt așteptați în tribune. Probabil jumătate-jumătate.

Micuțul român, nerăbdător să ajungă mai repede la stadion. „Tati,  mai sunt 7 ore până la meci!”

La hotelul unde echipa FANATIK este cazată pentru acest meci, românii au început să vină cu o zi înaintea partidei. Foarte mulți au venit în țară, parcarea localului e plină de mașini cu numere de România. Se discută intens despre primul 11, dar mai ales despre… Berlin.

ADVERTISEMENT

În dimineața meciului, imediat după micul dejun, doi micuți se roagă de părintele lor care-și bea cafeaua în lobby-ul hotelului. „Tati, mai sunt 7 ore până la meci. De ce nu plecăm acum? Hai mai repede la stadion că joacă România”Seniorul îi explică la ureche cum arată planul zilei, când se pleacă spre Allianz Arena.

Unul dintre băieți iese pe străduțele din jurul hotelului să se plimbe cu trotineta. Când se întoarce, ne vede și vine direct spre noi: „Aveți grijă de trotinetă că merg până în cameră să-mi iau niște lucruri. Nu stau mult!” No comment… Am ajuns și paznici de trotinete în Munchen… Suntem acasă, galben în jur, galben în suflet, galben în minte!

ADVERTISEMENT
pusti romania olanda
Cu fularul galben de la prima oră a dimineții. „Hai, România!”. Foto: FANATIK

Mama care a trebuit să arunce medicamentele din rucsac ca să poată intra pe stadion la România – Olanda. „Eu rămân aici!”

Cu 4 ore înainte de meci, lumea începe să umple zona din jurul stadionului. Controlul agenților de securitate e mult mai atent și mai dur decât la meciul trecut al României la Munchen, 3-0 cu Ucraina.

Filmăm câteva imagini cu românii și olandezii care trec de primul filtru. Ne atrage atenția o familie de români cu doi copilași, fată și băiat. Mama are probleme, nu este lăsată să treacă de filtru. Tatăl și cei doi micuți privesc uluiți. „Am telefoane, chei, medicamente în rucsac! Cum să le arunc? Eu rămân aici afară, mergeți voi la meci”. Mai are puțin și-i dau lacrimile…

ADVERTISEMENT

Bărbatul încearcă să rezolve situația. Îi explică stewardului care o controla pe soția sa despre ce este vorba. Femeia se pune să scoată tot din rucsac. Pasează un telefon băiețelului, cheile le dă soțului, aruncă medicamentele! Ups! Alea erau problema. Imediat după ce scapă de medicamente, primește „verde”. E emoționată și fericită. O ia spre porțile de intrare ale „Allianz Arena”. Suntem acasă, galben în jur, galben în suflet, galben în minte!

Toată familia Argăseală alături de tricolori la România – Olanda. „Ce bine ar fi să ne calificăm!”

Cu câteva minute înainte ca autocarul naționalei României să ajungă la stadion, își fac apariția și membrii delegației noastre oficiale. Aceștia se îndreaptă spre locurile din stadion, dar sunt salutați de la distanță de două doamne.

ADVERTISEMENT

Sunt Mirela și Alexandra Argăseală, soția și fata lui Valeriu Argăseală, președintele celor de la FCSB. Doamna Mirela flutură un steag în direcția oficialilor români, își salută soțul, apoi se interesează, alături de fiica sa, cum ajung la locurile unde au bilete.

Le ajută un steward, apoi se opresc câteva secunde pentru o discuție cu FANATIK. „Ce bine ar fi să ne calificăm. O să fie un stadion galben”, anticipează cele două românce. Meciul poate începe. Suntem acasă, galben în jur, galben în suflet, galben în minte!

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!