News

Trei femei din Etiopia, sechestrate în Timișoara de un sudanez. Una dintre victime a reușit să sune la 112

Polițiștii timișoreni au reușit să salveze trei femei din Etiopia care erau ținute captive într-un apartament de către liderul unui grup de migranți.
27.05.2023 | 17:10
Trei femei din Etiopia sechestrate in Timisoara de un sudanez Una dintre victime a reusit sa sune la 112
Polițiștii au găsit 12 migranți în apartament/ Foto: Opinia Timișoarei
ADVERTISEMENT

Pe 25 mai, la ora 11.50, la numărul 112 a fost înregistrat apelul unei femei care a spus, în limba engleză, că este ținută captivă din Timișoara, împreună cu alte două conaționale din Etiopia. Femeia nu a putut da alte detalii, în afară de faptul că apartamentul se afla în zona unui service auto. Ulterior, apelul s-a întrerupt, iar legătura nu a mai putut fi refăcută.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, de urgență fiind desfășurate activitățile specifice în vederea depistării femeii.

ADVERTISEMENT

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetățean sudanez, iar la data de 26 mai 2023, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timișoara”, a precizat IPJ Timiș.

După reținerea bărbatului, acesta a mers cu polițiștii la apartamentul de la etajul 10 în care locuia. În interior, au fost găsite trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani și opt bărbați, toți din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Grupul de migranți intenționa să treacă granița ilegal

În urma audierilor, polițiștii au identificat-o pe femeia care a făcut apelul la 112, aceasta relatând că a reușit să pună mâna pe telefonul bărbatului care le sechestrase pe femei. După ce acesta și-a dat seama că tânăra de 25 de ani reușise să sune la 112, a închis telefonul și l-a aruncat în toaletă.

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele trei femei ar fi fost ținute fără voința lor în apartament de către unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, în vederea obținerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele trei femei pentru a ajunge în Germania.

ADVERTISEMENT

Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz. Totodată, în apartament a fost găsit și telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor”, a informat IPJ Timiș.

Potrivit publicației Opinia Timișoarei, cei 12 migranți au permise de ședere temporară în România. Inițial ei s-au stabilit în București, iar unii au lucrat timp de câteva săptămâni într-o brutărie. Însă destinația lor finală era Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Astfel au venit la Timișoara și au închiriat un apartament așteptând să li se ivească ocazia să se îmbarce într-un tir care să-i ducă în țările din zona Schengen și, de acolo, în Marea Britanie. Sudanezul care le-a sechestrat pe femei ținea legătură cu rețeaua de traficanți care ar fi trebuit să le aranjeze trecerea graniței.

ADVERTISEMENT