News

Trei fete găsite inconştiente în propria locuinţă. Una dintre ele a murit

26.10.2020 | 14:21
Trei fete gasite inconstiente in propria locuinta Una dintre ele a murit
ADVERTISEMENT

Trei fete minore din Bogata, comuna Baia, județul Suceava, au fost găsite inconștiente în casa în care locuiau. Din păcate, cea mare, în vârstă de 16 ani, era deja decedată la sosirea echipajelor medicale, iar celelalte două, de 8 și 12 ani au fost transportate la spital de îndată ce și-au recăpătat cunoștința în urma manevrelor de resuscitare.

Luni dimineață erau intubate și ventilate mecanic. Potrivit specialiștilor, sunt în continuare în stare gravă, dar au parametri stabili. Există riscul să rămână cu leziuni neurologice severe în urma intoxicației cu fum.

ADVERTISEMENT

Se pare că părinții erau plecați în străinătate, motiv pentru care fata de 16 ani, declarată decedată la sosirea personalului de la Ambulanța Suceava, le avea în grijă pe nepoțelele sale mai mici.

Trei minore din Suceava au fost găsite intoxicate în casă

Bunica a fost cea care le-a găsit inconștiente în casă duminică după-amiaza și i-a alertat pe vecini. Imediat, aceștia au sunat la numărul de urgență 112. Bătrâna locuiește la câteva case distanță și venise să vadă ce fac nepoțelele.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns cadre de la SMURD, Ambulanță dar și un echipaj de poliție care a demarat cercetări. În ciuda faptului că au încercat minute în șir să o readucă la viață, medicii s-au văzut nevoiți să declare decesul tinerei de 16 ani, mătușa celor două fetițe.

Micuțele au fost, însă, resuscitate, și stabilizate și transportate de urgență la spital. Erau în stare de semi-inconștiență în momentul în care specialiștii au ajuns la fața locului.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, cele trei minore s-au intoxicat de la o sobă în care au pus lemne umede. Aceasta era amplasată în holul casei. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incendiul.

Incendiu într-o gospodărie din comuna Baia

Din păcate, nu este singurul incident de acest gen care s-a produs recent în județul Suceava. Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Baia și Cornu Luncii, au intervenit cu 4 autospeciale de stingere pe data de 11 octombrie pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Baia.

ADVERTISEMENT

Au ars aproximativ 50 metri pătrați din acoperiș, elemente de tâmplărie și materiale textile. S-au degradat pereții portanți ai locuinței. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina“ Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

ADVERTISEMENT