News

Tragedie cumplită în județul Iași. Trei fetițe de 6, 7 și 10 ani, găsite înecate într-un lac de acumulare

20.06.2020 | 18:21
Tragedie cumplita in judetul Iasi Trei fetite de 6 7 si 10 ani gasite inecate intrun lacde acumulare
ADVERTISEMENT

Trei fetițe de 6, 7 și 10 ani au fost găsite înecate într-un lac dintr-o localitate a județului Iași.

Drama s-a produs în lacul de acumulare Pârcovaci, care aparține de orașul Hârlău, situat în județul din estul țării.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, fetele cu vârsta de 6 și 7 ani erau surori și au plecat să facă o baie în lacul respectiv, iar fata de 10 ani, prietenă de-a lor, le-a însoțit.

Trei fetițe de 6, 7 și 10 ani au murit înecate într-un lac din Iași

Tragedia din Hârlău a fost sesizată în jurul orei 14.00, atunci când persoana care se ocupa cu administrarea barajului a găsit pe apă trupul uneia dintre cele trei fetițe, pe care a scos-o la mal și a încercat să o resusciteze, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă echipajele de salvare, persoane din zona lacului a observat faptul că pe malul apei mai sunt încă două perechi de încălțăminte, motiv pentru care au fost chemați și pompierii să intervină.

Căutările celor trei fete au durat aproximativ trei ore. ”Am fost chemați să intervenim în jurul orei 14.15, de aceea opt cadre au intervenit cu o barcă de căutare și salvare.

ADVERTISEMENT

Au fost găsite într-o primă fază două persoane de sex feminin cu vârstele de 6 și 7 ani, iar după efectuarea manevrelor de resuscitare s-a declarat, din păcate, decesul”, a declarat pentru sursa citatp Gabriel Covăsneanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

”Căutările au continuat și în jurul orei 17.00 a fost găsită și cea de-a treia persoană de sex feminin, în vârstă de 10 ani, care și ea, din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a adăugat oficialul.

ADVERTISEMENT

Dosar penal deschis de poliție

După această dramă, Poliția Iași a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, se efectuează cercetări suplimentare, dar din primele observații ale echipajului medical ajuns la fața locului s-a dedus faptul că a fost un accident.

Cele trei fete au venit neînsoțite și nesupravegheate la lac, iar nivelul apei e mult mai mare în urma ploilor din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT