Sport

Trei fronturi pe finalul sezonului din Premier League! Cum arată lupta la titlu, pentru cupele europene şi în zona retrogradării

Sezonul 2021-2022 din Premier League se apropie de final şi în ultimele etape avem trei lupte mari în Anglia. Întrebările sunt: cine ia titlul, cine merge în cupele europene şi cine va retrograda.
17.04.2022 | 22:10
Trei fronturi pe finalul sezonului din Premier League Cum arata lupta la titlu pentru cupele europene si in zona retrogradarii
Luptele din finalul sezonului în Premier League
ADVERTISEMENT

Premier League oferă suspans total în finalul sezonului, unul în care dă semifinaliste în toate cele trei cupe europene. Manchester City şi Liverpool se luptă pentru titlu, în timp ce cinci echipe se duelează pentru patru locuri în cupele europene. Situaţia nu este la fel de fierbinte în lupta pentru evitarea retrogradării, unde Watford şi Norwich au şanse mici să se salveze, dar mai rămâne un semn de întrebare.

Manchester City şi Liverpool, posibil duel la titlu până în ultima etapă

Cele două rivale mai au şapte meciuri în campionat, iar Manchester City are un avans mic, de un punct, dar şi un program mai uşor în comparaţie cu Liverpool. Pe lângă duelul din Premier League, rivalele s-au duelat în semifinalele Cupei Angliei, unde “cormoranii” s-au impus, scor 3-2, şi ar putea să se întâlnească în finala Ligii Campionilor, dacă vor trece de Villarreal şi Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au un program încărcat pe finalul sezonului, astfel că nu ar mira dacă lupta la titlu se va da până în ultima etapă, la fel cum s-a întâmplat şi în stagiunea 2018-2019. În urmă cu trei ani, Manchester City a câştigat titlul în ultima etapă, după o victorie cu Brigton, şi a avut un avans de un punct faţă de Liverpool, care reuşise s-o învingă pe Wolverhampton.

Acum, în etapa a 38-a, ultima a sezonului 2021-2022, Liverpool va primi din nou vizita lui Wolverhampton, pe teren propriu. De cealaltă parte, “cetăţenii” vor primi vizita lui Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Programul în lupta la titlu

  • Manchester City: Brighton (a), Watford (a), Leeds United (d), Newcastle United (a), West Ham (d), Aston Villa (a), Wolverhampton (d – Premier League va anunţa data exactă a meciului)
  • Liverpool: Manchester United (a), Everton (a), Newcastle (d), Tottenham (a), Aston Villa (d), Southampton (d), Wolverhampton (a)

Trei echipe trag la ultimul loc care duce în grupele Ligii Campionilor

Chelsea, ocupanta locului 3, are toate şansele să joace şi în sezonul viitor al grupelor Ligii Campionilor, astfel că lupta pentru locul 4 va fi încinsă. Tottenham, echipa care se află pe această poziţie în prezent, Manchester United şi Arsenal trag pentru ultimul loc care duce în Champions League.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, Spurs ar avea cel mai lejer program, în care este inclus şi meciul direct cu Arsenal, în timp ce “tunarii” mai au de jucat şi cu Manchester United. “Diavolii” stau cel mai rău, iar în ultimele şase meciuri vor avea trei partide de foc, cu Liverpool, Arsenal şi Chelsea, iar primele două sunt în deplasare.

Pentru locurile de Europa League şi Conference League, poziţiile 5, 6 şi 7, intră în luptă cele trei de mai sus şi West Ham United şi Wolverhampton. Astfel, una dintre aceste echipe va rata cupele europene în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Programul echipelor care trag la cupele europene

  • Tottenham: Brentford (d), Leicester (a), Liverpool (d), Arsenal (a), Burnley (a), Norwich (d)
  • Manchester United: Liverpool (d), Arsenal (d), Brentford (a), Brighton (d), Crystal Palace (d), Chelsea (a – Premier League va anunţa data exactă a meciului)
  • Arsenal: Chelsea (d), Manchester United (a), West Ham (d), Leeds (a), Tottenham (d), Newcastle (d), Everton (a)
  • West Ham: Chelsea (d), Arsenal (a), Norwich (d), Manchester City (a), Brighton (d)
  • Wolverhampton: Burnley (d), Brighton (a), Chelsea (d), Norwich (a), Liverpool (d), Manchester City (a – Premier League va anunţa data exactă a meciului

Cine retrogradează din Premier League

Norwich City şi Watford, ultimele două clasate, sunt condamnate să coboare în Championship, astfel că rămâne deschisă discuţia pentru cine le va urma. Burnley ocupă, în prezent, locul 18, care duce în liga a doua, iar “The Clarets” tocmai au rupt colaborarea cu Sean Dyche, antrenorul echipei în ultimii zece ani.

Burnley se va lupta cu Everton, însă echipa lui Frank Lampard are un avans de trei puncte şi un meci mai puţin decât Burnley. În plus, “caramelele” au reuşit o victorie importantă în faţa lui Manchester United, în ultimul meci din campionat.

Programul în lupta pentru evitarea retrogradării

  • Everton: Leicester (a), Liverpool (d), Chelsea (a), Leicester (d). Watford (d), Brentford (a), Crystal Palace (a), Arsenal (d)
  • Burnley: Southampton (a), Wolverhampton (a), Watford (d), Aston Villa (a), Tottenham (d), Aston Villa (d), Newcastle (a)

Fulham se apropie de revenirea în Premier League

Trei pică în Championship, trei promovează în Premier League, iar numele uneia îl vom afla în curând. Fulham este lider în liga a doua şi are un avans de 13 puncte faţă de Huddersfield Town, ocupanta locul 3, care merge în baraj.

De asemenea, Bournemouth are şanse mari să revină, la rândul ei, în Premier League. Echipa antrenată de Scott Parker e pe locul 2, la 4 puncte în faţa lui Huddesfield Town, dar are cu două meciuri mai puţin.

Pentru barajul de promovare în Premier League se luptă Huddersfield Town, Luton, Nottingham Forest, Sheffield United, Middlesbrough, Blackburn, Coventry, Millwall, WBA şi QPR. Ultimele şapte echipe sunt despărţite de cinci puncte.


  • (P) Cota WINBET pentru Liverpool – Manchester United: 1,88 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT