News

Trei funcționari ai DSP, puși sub acuzare după ce l-ar fi ajutat pe medicul fals, Matteo Politi

25.03.2019 | 15:44
Trei functionari ai DSP pusi sub acuzare dupa ce lar fi ajutat pe medicul fals Matteo Politi

Ies la iveală noi detalii surprinzătoare în cazul falsului medic italian, Matteo Politi. Trei funcționari de la Direcția de Sănătate Publică sunt acuzați că l-ar fi ajutat pe falsul chirurg de origine italiană să obțină toate actele necesare pentru a practica medicina în țara noastră.

Falsul chirurg Matteo Politi ar fi fost ajutat de trei funcționari ai DSP

În urma unor percheziții efectuate de anchetatorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, oamenii legii au ajuns la concluzia că Matteo Politi ar fi beneficiat de ajutor din partea unor funcționari ai Direcției de Sănătate Publică.

Pentru ca italianul să poată profesa ca medic în România, respectivii funcționari ar fi falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că acesta are calitate de medic. Mai mult decât atât, parafa lui Matteo Politi ar fi fost eliberată în baza unui dosar incomplet.

Matteo Politi, falsul medic italian
Matteo Politi, falsul medic italian

Ce au transmis anchetatorii

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de patru persoane din care trei având calitatea de funcţionar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În cursul zilei de 25 martie au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie în vederea strângerii de material probatoriu” , este comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Pe lângă cei trei funcționari, în cazul falsului chirurg italian Matteo Politi mai este anchetată o persoană, având calitatea de consilier juridic, suspectată că ar fi falsificat mai multe înscrisuri, atestând de asemenea în fals că au fost depuse la dosar toate documentele necesare pentru ca italianul să poată  obține parafa care îi dă dreptul de a practica medicina.

În altă ordine de idei, Matteo Politi este reprezentat în instanță de avocatul Daniel Ionașcu, cunoscut pentru aparițiile în cadrul emisiunilor de tip tabloid. „Să ştiti că prima vedere dintr-un arest preventiv poate fi una specială pentru oricine, de ce, pentru ca omul, aflat într-o asemenea situaţie, oricare ar fi el, devine evident, mai sensibil, în mod evident devine mai uman. Însă, în ceea ce îl priveşte pe domnul Matteo Politi, pot să vă spun ca m-au impresionat două sau chiar trei lucruri. Întâi, când m-a vazut a început să plângă şi a inceput să plângă de asemenea când i-am vorbit despre faptul ca prietena domniei sale se afla undeva în preajma secţiei de poliţie şi că părintii i-au transmis că îl iubesc” , a declarat acesta.

El a avut încredere în tot ceeea ce au însemnat oamenii de langa el, actele care i s au pus la dispozitie si de aceea a facut. (…) Pot sa va asigur ca un element, sau 80 la sută din a încheia acest contract de asistenta juridica cu clientul, a fost din cauza acestei domnişoare, care a venit cu atâta zel, cu atâta determinare, încât orice răspuns al meu, poate nu foarte clar, poate de respingere, a venit cu foarte multe lacrimi spunând că nu o să plece până în clipa în care iau cazul. Mai mult, toate aceste rugăminţi au fost numai printre lacrimi. Aşadar, cred că vorbim deespre un om care în mod evident crede si mai mult decât atât, are sentimente pentru ce însemana această situaţie de viaţă şi respectiv acest om pe care astazi România îl blamează” , a mai spus cunoscutul avocat.