Life

Trei greșeli care îți pot distruge telefonul mobil. Cum poți să îți protejezi dispozitivul într-un mod simplu

Există trei greșeli care îți pot distruge telefonul mobil mai devreme sau mai târziu. Mai bine ții cont de ele dacă vrei ca dispozitivul tău să fie în siguranță.
23.05.2023 | 10:27
Trei greseli care iti pot distruge telefonul mobil Cum poti sa iti protejezi dispozitivul intrun mod simplu
Trei greșeli care îți pot distruge telefonul mobil. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Trei greșeli majore îți pot distruge telefonul mobil. Pe unele dintre ele le facem destul de des, fără ca măcar să ne dăm seama de efectele pe care le au. Dacă le cunoaștem mai bine însă, cu siguranță nu le vom mai repeta și a doua oară.

Cele trei greșeli care îți pot distruge telefonul mobil

Experții în tehnologie au dezvăluit greșelile de bază care pot scurta serios durata de viață a unui telefon mobil. Vizate mai sunt și tabletele, dar și laptopurile ori alte dispozitive electronice. Astfel, mai bine ținem cont de ele.

ADVERTISEMENT

Deși se pare că gadgeturile noastre pot face aproape orice, ele necesită și o îngrijire pe măsură. Există câteva lucruri care ne pot cauza mari probleme. Prima greșeală care poate distruge telefonul mobil este uitarea acestuia la încărcat în priză.

Aceeași regulă se aplică și în cazul altor electrocasnice pe care nu le folosim atât de des. Să lași dispozitivele conectate la priză după ce au ajuns deja la 100% este o mare greșeală. De altfel este și una dintre cele mai frecvente erori comise de cei care au telefoane sau tablete.

ADVERTISEMENT

Deși este o idee bună să te asiguri că bateria telefonului sau a laptopului tău este la un nivel decent pe tot parcursul zilei, lăsarea lor la încărcat pentru prea mult timp este nerecomandată de toate marile mărci de electronice. În final, aceasta poate reduce grav durata de viață a bateriei.

Avertismentul lansat de marii producători

Chiar și cei de la Apple au un avertisment în acest sens pe site-ul lor oficial. “Atunci când acestea rămân la încărcare completă pentru perioade prelungite de timp, sănătatea bateriei poate fi afectată, transmite producătorul.

ADVERTISEMENT

Iar mesaje similare găsim și pe site-ul celor de la Sony și nu numai. Cel mai bine este deci să verificăm telefonul, iar când s-a încărcat la 100% să îl scoatem din priză. În acest mod, protejăm bateria mai mult decât credem, arată The Mirror.

O a doua greșeală care îți poate distruge telefonul mobil, ori tableta, este murdăria. Prea multă murdărie pe un dispozitiv afectează performanța acestuia. Cum este posibil? Acumulările de particule de praf în porturile de încărcare și în ventilatoarele de aer ale laptopurilor se pot strecura în interior și pot cauza probleme serioase cu părțile funcționale ale gadgeturilor.

ADVERTISEMENT

Iar curățarea lor cu un bețișor de urechi nu este o idee atât de bună. Specialiștii ne recomandă, în cel mai bun caz, să folosim o cutie de aer comprimat pentru a curăța aceste spații delicate. O a treia greșeală și probabil una dintre cele mai des întâlnite este legată tot de baterie.

Telefonul și laptopul tău pot avea o durată de viață mai scurtă dacă rămân mereu fără baterie. În timp ce păstrarea telefonului sau a laptopului la încărcarea completă tot timpul este o idee proastă, la fel este și să lași dispozitivul să se epuizeze în mod constant. Este indicat ca un telefon să fie încărcat între 30%-80% în mod constant.

ADVERTISEMENT