Sport

Trei handbaliste dau Corona Braşov în judecată! Solicită despăgubiri uriaşe după scandalul de dopaj.

Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Viktoria Timoshenkova au dat în judecată clubul Corona Braşov. Cele trei handbaliste au fost suspendate în urma scandalului de dopaj şi solicită daune materiale.
18.10.2021 | 20:57
Trei handbaliste dau Corona Brasov in judecata Solicita despagubiri uriase dupa scandalul de dopaj
Trei handbaliste dau Corona Braşov în judecată! Solicită despăgubiri uriaşe după scandalul de dopaj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Scandalul de dopaj de la finalul anului 2019 a zduguit handbalul românesc. Corona Braşov, în acel moment pe locul secund în Liga Naţională, a fost retrasă din campionat pentru că a folosit o terapie cu laser intravenos pentru recuperarea jucătoarelor.

Trei handbaliste dau Corona Braşov în judecată!

Jucătoarele şi staff-ul echipei au primit suspendări între 15 luni şi patru ani, iar multe dintre handbaliste nu au mai reuşit să revină la un nivel înalt după expirarea suspendării.

ADVERTISEMENT

La doi ani de la izbucnirea scandalului, trei jucătoare dau în judecată clubul şi solicită despăgubiri pentru că au avut de suferit din cauza deciziei clubului Corona Braşov de a folosi tratamentul interzis.

Buceschi, Laslo şi Timoshenkova solicită despăgubiri uriaşe!

Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Viktoria Timoshenkova au dat în judecată clubul Corona Braşov, iar despăgubirile solicitate sunt importante.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Eliza Buceschi cere 95.000 de euro, Cristina Laslo solicită aproximativ 75.000 de euro, în timp ce ucraineanca Viktoria Timoshenko vrea despăgubiri în valoare de 85.000 de euro.

Clubul Corona Braşov, eliminat din toate competiţiile în 2019

Scandalul a izbucnit în luna noiembrie a anului 2019. Iniţial, Agenţia Naţională Anti Doping a trimis notificări pentru suspiciune de dopaj la trei jucătoare, însă imediat aceste notificări au vizat tot lotul echipei Corona Braşov, iar clubul a fost acuzat că a folosit o procedură interzisă de recuperare.

ADVERTISEMENT

Clubul Corona Braşov a recunoscut că şi-a dus jucătoarele la o clinică privată din oraş, iar pentru recuperare au folosit un tratament neconvenţional cu laser intravenos, lucru interzis de reglementările WADA.

Echipa a fost exclusă din toate competiţiile. A fost eliminată din Cupa EHF, din Cupa României şi a fost retrogradată din Liga Naţională de handbal feminin. Chiar dacă jucătoarele nu s-au dopat cu intenţie, au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

Pedepse între 15 luni şi patru ani pentru jucătoare şi staff!

Pedepsele dictate de ANAD au fost cuprinse între un an şi trei luni şi patru ani, în funcţie de implicarea jucătoarelor şi a staff-ului în acest subiect de dopaj. La doi ani de la scandal, Corona încearcă să revină pe prima scenă.

Pedepsele dictate de Agenţia Naţională Anti-Doping:

  • 1 an și 3 luni suspendare: Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu
  • 1 an și 4 luni de suspendare: Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici
  • 1 an și 8 luni de suspendare: Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Tîrcă și Victoria Timoșenkova.
  • 2 ani și 6 luni de suspendare: fostul președinte al clubului, Liviu Dragomir
  • 2 ani de suspendare: directorul tehnic Mariana Târcă
  • 4 ani de suspendare: medicul Marius Capră

A ratat promovarea în Liga Naţională!

Corona Braşov a fost la un pas să promoveze în Liga Naţională la finalul sezonului precedent. Echipa de sub Tâmpa a pierdut surprinzător în turneul de promovare cu Ştiinţa Bucureşti şi CSM Deva.

  • 95.000 de euro solicită Eliza Buceschi despăgubiri de la Corona Braşov
  • 4 ani de suspendare a fost cea mai mare pedeapsă, primită de medicul Marius Capră

 

ADVERTISEMENT