News

Trei hotărâri de guvern, printre care şi cea care prevede utilizarea certificatului verde, anulate de Curtea de Apel Cluj. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel Cluj a dispus, marți, anularea a trei hotărâri de Guvern. Printre acestea se află și aceea potrivit căreia trebuie să prezentăm certificatul verde în anumite locații. Decizia instanței nu este una definitivă.
28.09.2021 | 18:12
Trei hotarari de guvern printre care si cea care prevede utilizarea certificatului verde anulate de Curtea de Apel Cluj Decizia nu este definitiva
ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată de un complet de judecători de la Curtea de Apel Cluj. Ei au admis o acţiune formulată de două persoane fizice ( Kapza Mikolt Krisztina și Marin Gabriel) care au solicitat anularea a trei hotărâri ale Guvernului României.

Două dintre hotărâri au legătură cu prelungirea stării de alertă, iar a treia se referă la accesul în anumite locații în baza certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală și testarea de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În termen de 15 zile se poate face recurs asupra deciziei Curții de Apel Cluj

Decizia completului de judecători de la Curtea de Apel poate fi contestată în termen de 15 zile.

”Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes a reclamanţilor în formularea acţiunii.

Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii K M K şi M G împotriva pârâţilor G R şi M A I. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, H G 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, este soluţia pronunțată de Curtea de Apel Cluj şi publicată pe portal.just.ro

Mai exact, se face referire la: hotărârea de Guvern nr. 826 din 5 august 2021 care prevede prelungirea stării de alertă în țară din data 11 august 2021, dar și aplicarea anumitor reguli anti-Covid, odată cu această regulă.

ADVERTISEMENT

Hotărârea de Guvern 990/17 septembrie 2021 se referă tot la prelungirea stării de alertă, dar din data 10 septembrie 2021 și, de asemenea, la implementarea unor măsuri conforme cu o astfel de regulă.

Ultimul act normativ, cel care implică anumite schimbări la HG din 932/9 septembrie 2021, face referire la folosirea în unele zone şi la unele activităţi a certificatului verde COVID.

ADVERTISEMENT

Judecătorii Curții Supreme vor veni cu decizia finală

Așa cum este precizat pe portal.just.ro, pârâţii sunt Guvernul României şi Direcţia Generală Juridică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Judecătorii de la Curtea Supremă vor fi cei care vor trebui să vină cu o sentință finală în acest caz.

ADVERTISEMENT