Fotbal intern

Lovitură pentru Gigi Becali. Trei jucători de la FCSB au semnat cu Giovanni Becali. EXCLUSIV

10.03.2019 | 21:38
Gigi Becali e convins că Giovanni îi va aduce oferte de milioane de euro pentru „perlele” sale de la FCSB, aduse pe bani grei de la Viitorul

Giovanni Becali s-a întors la treabă. Nu doar cu apariții la meciuri alături de colaboratori din străinătate, ci și semnând jucători pe care să-i reprezinte și să-i transfere în fotbalul de afară. Deși a declarat că de fosta sa firmă de impresariat se ocupă doar Dragoș Sârbu, Giovanni Becali este creierul din spatele a tot ceea ce se întâmplă. Iar o dovadă este faptul că Giovanni a convins trei jucători ai lui Gigi Becali de la FCSB să semneze cu el!

Lovitură pentru Gigi Becali! Coman, Tănase și Nedelcu au semnat cu Giovanni Becali

FANATIK a aflat că trei dintre fotbaliștii pe care Gigi Becali i-a cumpărat de la Gică Hagi special pentru a-i valorifica la un transfer extern îl au acum impresar pe Giovanni Becali. Este vorba despre Florin Tănase, Dragoș Nedelcu și Florinel Coman. Au fost cei trei jucători pe care Gigi a plătit cel mai mult la transferurile de la Viitorul lui Hagi.

În momentul în care au ajuns la FCSB, fiecare dintre cei trei era reprezentat de Pietro Chiodi, cel care a preluat foarte mulți jucători ai fraților Becali în momentul în care aceștia au fost condamnați. De asemenea, italianul a profitat și de războiul rece dintre frați și Gică Hagi și a devenit ulterior impresarul jucătorilor de la Viitorul. În acest moment, Giovanni începe să revină pe piață și, cu timpul, să-l scoată din afacerile cu fotbaliști români de viitor pe Pietro Chiodi.

trei-jucatori-ai-lui-gigi-becali-de-la-fcsb-au-semnat-cu-giovanni-becali (1)
Când a venit la FCSB în august 2017, Florinel Coman a fost asistat la semnătura de la Palat de fostul său impresar Pietro Chiodi (dreapta)

Gigi Becali vrea să-l vândă pe Florin Tănase pentru a-i face loc lui Moruțan

Gigi Becali, ale cărui relații cu verii săi s-au încălzit în ultimul timp, este cel mai fericit. Patronul FCSB este convins că Giovanni va reuși să aducă oferte pentru Coman, Tănase, Nedelcu, jucători pe care Gigi crede că va obține milioane de euro. Este și motivul pentru care de multe ori patronul FCSB îi cere pe aceștia în teren, tocmai pentru a-i vedea lumea și a avea șanse să-i vândă.

În acest sens, Florin Tănase este prima miză importantă a lui Gigi, pentru că jucătorul a împlinit deja 24 de ani. FANATIK a dezvăluit că Becali îl vrea vândut pe Florin Tănase și pentru a-și scoate banii investiți în el, dar și pentru a-i face loc lui Olimpiu Moruțan.

trei-jucatori-ai-lui-gigi-becali-de-la-fcsb-au-semnat-cu-giovanni-becali (1)
Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie. Șansele de a lua milioane de euro pe jucătorii săi cresc odată cu afacerea cu Giovanni Becali

Mihai Bălașa și Romario Benzar, celelalte două nume aproape de a semna cu Giovanni

Cei trei jucători amintiți mai sus nu sunt singurele lovituri pe care Giovanni Becali vrea să le dea. Mai sunt doi fotbaliști care au terminat contractul de reprezentare cu Pietro Chiodi și nu au ajuns la un acord pentru prelungirea înțelegerii. Este vorba despre Romario Benzar și Mihai Bălașa, ambii aflați în circuitul echipei naționale, deci potențiale mize de transfer.

În cazul în care va reuși să-i convingă și pe cei doi să semneze cu el, Giovanni va avea o arie importantă în vestiarul FCSB. Pentru că trebuie să-i adăugăm aici și pe Cristi Bălgrădean, Mihai Roman sau Raul Rusescu, care colaborează cu Dragoș Sârbu. În acest moment, dintre jucătorii importanți, Dennis Man și Iulian Cristea sunt impresariați de Anamaria Prodan, Olimpiu Moruțan de Florin Vulturar, iar Ioan Hora de Bogdan Apostu.

Cine sunt cei trei jucători care au semnat cu Giovanni Becali

Florin Tănase (24 de ani, născut pe 30 decembrie 1994, la Găești)

  • – cotă actuală: 2.000.000 de euro
  • – cât a plătit pentru el în 2016 Gigi Becali lui Gică Hagi: 2.000.000 de euro
  • – joacă mijlocaș stânga, mijlocaș ofensiv și vârf de careu
  • – are contract cu FCSB până în 30 iunie 2021 și câștigă 15.000 de euro lunar

Florinel Coman (20 de ani, născut pe 10 aprilie 1998, la Brăila)

  • – cotă actuală: 1.900.000 de euro
  • – cât a plătit pentru el în 2017 Gigi Becali lui Gică Hagi: 2.650.000 de euro
  • – joacă mijlocaș stânga, mijlocaș dreapta și vârf împins
  • – are contract cu FCSB până în 30 iunie 2022 și câștigă 14.000 de euro lunar
  • trei-jucatori-ai-lui-gigi-becali-de-la-fcsb-au-semnat-cu-giovanni-becali (1)
    Florin Tănase și Florinel Coman vor să plece afară la contracte de sute de mii de euro

Dragoș Nedelcu (22 de ani, născut pe 16 februarie 1997 la Constanța)

  • – cotă actuală: 1.500.000 de euro
  • – cât a plătit pentru el în 2017 Gigi Becali lui Gică Hagi: 2.150.000 de euro
  • – joacă mijlocaș defensiv și fundaș central
  • – are contract cu FCSB până în 30 iunie 2022 și câștigă 12.500 de euro lunar

Pietro Chiodi nu a reușit să aducă ofertă pentru Dragoș Nedelcu

Pietro Chiodi avea de la Gigi Becali o hârtie prin care putea să-l vândă până la finalul lunii februarie 2019 pe Dragoș Nedelcu pentru 2 milioane de euro. Nu a reușit acest lucru, cum nu a reușit nici să aducă oferte pentru Tănase sau Coman. Este și unul dintre motivele pentru care fotbaliștii nu au mai mers pe mâna italianului, care nu a reușit să-i transfere de la FCSB mai departe și au sărit în barca lui Giovanni. Chiodi îl are sub contract pe Adrian Stoian, dar e posibil ca acesta să plece în vară de la roș-albaștri.

Frații Becali îl acuză pe finul Pietro Chiodi de „trădare”

Între frații Becali și Pietro Chiodi relația s-a stricat în momentul în care Victor și Giovanni au intrat la închisoare. Victor a fost prezent la începutul anului la GSP Live, dezvăluind răceala cu Hagi, care a ales să colaboreze cu impresarul italian, și confirmând legătura ruptă cu finul său Pietro Chiodi.

trei-jucatori-ai-lui-gigi-becali-de-la-fcsb-au-semnat-cu-giovanni-becali (1)
Victor Becali a fost cel care l-a cununat pe Pietro Chiodi. În imagine se vede și Lobonț, un prieten comun al celor doi
  • Moderator: Ați avut un colaborator care vă este și fin, Pietro Chiodi. E acum cel mai influent impresar din fotbalul românesc.
  • Victor Becali: E părerea dumneavoastră. Nu-mi amintesc numele lui. Treceți peste…
  • Moderator: E un subiect dureros, delicat? Informațiile sunt că a încercat să vă ia jucătorii imediat după condamnare.
  • Victor Becali: Parcă se spune că „urăsc trădarea, dar iubesc trădătorii”. Eu le urăsc pe amândouă.

„Nu am vorbit cu Gică Hagi de 4 ani. La început m-a vizitat la închisoare. Nu ne-am certat, nu am avut niciodată nimic de împărţit. Dacă eu sunt la puşcărie, trebuia să găsească pe cineva cu care să lucreze. E normal să lucreze şi cu alţi impresari. Dan Petrescu suna la mine la pușcărie o dată la două săptămâni. Cu Gică Popescu am o relaţie normală, ne sunăm de Sărbători, nu există niciun fel de problemă între noi. Fiecare face ceea ce simte, referitor la Hagi” – Victor Becali