Fotbal international

Trei jucători argentineni blocaţi în aeroportul din Frankfurt dorm pe jos și mănâncă din ce primesc de pomană!

23.04.2020 | 19:34
Trei jucători argentineni blocaţi în aeroportul din Frankfurt dorm pe jos și mănâncă din ce primesc de pomană!
Trei jucători argentinieni blocaţi în aeroportul din Frankfurt dorm pe jos și mănâncă din ce primesc de pomană!
ADVERTISEMENT

Aşa ceva nu s-ar fi putut întâmpla niciodată înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Trei jucători argentinieni dorm pe jos în aeroportul din Frankfurt şi mănâncă ce se poate, uneori, din ajutorul celor care îi văd.

Cei trei argentinieni joacă în campionatul Arabiei Saudite

Leonardo Gil (Al-Ittihad), Sergio Vittor (Damac FC) și Cristian Guanca (Al-Shabab), au rămas blocați într-un terminal al aeroportului din metropola germană.

ADVERTISEMENT

Toţi trei joacă la echipe din campionatul Arabiei Saudite, Guanca la formaâţia la care sezonul trecut a fost antrenor Marius Şumudică.

Nu sunt zboruri din Brazilia în Argentina

Ei au plecat spre casă din Arabia Saudită, vinerea trecută, via Frankfurt și Sao Paulo. Dar pe aeroportul din oraşul german au primit vestea că nu se fac zboruri din Brazilia către Argentina.

ADVERTISEMENT

Deci practic drumul de la Sao Paulo la Buenos Aires nu este posibil din cauza pandemiei care a provocat mari probleme în Brazilia, în zona Amazonului morţii fiind aşezaţi în gropi comune.

Leonardo Gil nu înţelege de ce nu îi ajută autorităţile de la Buenos Aires

Permisul de intrare înArgentina poate fi obținut doar de la Autoritatea Națională de Zbor, dar şi aceasta abia după ce consultă guvernul și Ministerul Sănătății.

„Am bătut la toate ușile posibile. E păcat. Zboară avioane goale spre Buenos Aires, ca să aducă de acolo non-argentineni. Nu înțeleg de ce guvernul ne-a lăsat la urmă” – spune Leonardo Gil.

ADVERTISEMENT

Nu au decât soluţia de a dormi pe jos în aeroport

De aproape o săptămână argentinienii dorm pe jos într-un terminal al aeroportului. Hoteluri de tranzit din zona aeroportului nu au camere goale.

Pentru Guanca este situaţia cea mai complicată. Pentru că el este însoţit şi de soţie, de cei doi copii şi de mama sa. O situaţie cu adevărat disperată.

Doar un charter îi poate salva

Leonardo Gil mulţumeşte oamenilor care trec pe lângă ei şi văd în ce situaţie se află. “Ne întreabă mereu cu ce ne pot ajuta și ne dau de mâncare de două ori pe zi”.

ADVERTISEMENT

Singura lor posibilitate de a ajunge acasă este ca guvernul argentinian să le trimită un charter. Altminteri, nu se ştie câte zile vor mai trebui să suporte coşmarul din aeroportul din Frankfurt.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri