Fotbal intern

Trei jucători de la Dinamo au refuzat rezilierea contractului. Ce salarii au fotbaliștii care s-au opus conducerii

21.12.2018 | 17:42
Trei jucatori de la Dinamo au refuzat rezilierea contractului Ce salarii au fotbalistii care sau opus conducerii

Dinamo București se află într-o criză prelungită, iar atmosfera de la echipă nu este una tocmai plăcută, după înfrângerea în fața celor de la Astra Giurgiu, scor 1-4. Conducerea clubului a băgat în ședința mai mulți fotbaliști cu care a negociat rezilierea contractelor. FANATIK a aflat că trei dintre elevii lui Mircea Rednic au refuzat să își „rupă” înțelegerile cu trupa din Ștefan cel Mare. Este vorba despre Tomislav Gomelt, Giorgios Katsikas și Mircea Axente. Toți trei cer ca echipa să le ofere o sumă de bani pentru a fi de acord cu rezilierea contractului.

Mircea Axente a fost una dintre țintele lui Rednic, de când a ajuns în Ștefan cel Mare. FANATIK a scris în urmă cu două luni că atacantul adus de la FC Botoșani se află pe „lista neagră” a lui Rednic. Axente mai are contract până în vară cu Dinamo, cu un salariu lunar de 6.000 de euro. El a înscris un singur gol în tricoul „câinilor”, în meciul cu FCSB din tur și încheiat cu scorul de 3-3.

Ce contracte au Gomelt și Katsikas, ceilalți doi jucători cărora Dinamo le-a propus rezilierea

Giorgios Katsikas este și el unul dintre jucătorii la care Mircea Rednic este dispus să renunțe. „Puriul” a și anunțat după meciul cu Astra că nu se va mai baza pe serviciile jucătorului grec. „Katsikas şi Axente au avut foarte multe șanse să demonstreze că merită să joace la Dinamo. Nu m-au convins. Decât să îi ţin, mai bine prefer să joc cu un jucător tânăr, care îşi doreşte. Un fotbalist tânăr poate să arate mult mai bine decât cei doi”, a spus antrenorul lui Dinamo, la sfârșitul partidei de la Giurgiu. Katsikas mai are contract cu Dinamo până în vara lui 2020, în valoare de 8.000 de euro pe lună.

Jaime Penedo, deja plecat de la Dinamo și Georgios Katsikas, jucător căruia i s-a propus rezilierea contractului

Nu în ultimul rând, Tomislav Gomelt a fost ținta unui atac destul de dur al lui Mircea Rednic, la conferința de presă de după partida pierdută cu CFR Cluj, scor 0-3. „Există un jucător la Dinamo care joacă, nu joacă, câștigă sau nu echipa, el ia 155.000 de euro pe an. Îl avem în lot, nu joacă niciodată, doar se antrenează. Iar când intră să joace, nu arată nimic! Prima dată eu am crezut că e o glumă, vă spun sincer, dar apoi m-am documentat și am aflat că nu e… Ca și marele Teddy, care lua 3.000 de euro în Belgia și aici i s-a dat de trei ori mai mult“, a spus Rednic, după înfrângerea cu trupa din Gruia. Gomelt mai are contract cu Dinamo până în vara lui 2021, cu un salariu lunar de 13.000 de euro!

Care sunt jucătorii cărora Dinamo le-a reziliat contractul în mandatul lui Mircea Rednic

Cum sunt puține șanse ca între Dinamo și Tomislav Gomelt, Giorgios Katsikas și Mircea Axente să se ajungă la o înțelegere, cel mai probabil îi vom revedea pe cei trei fotbaliști la reunirea de anul viitor. Acolo însă nu va fi prezent Sergiu Popovici. Fundașul stânga și-a reziliat înțelegerea cu Dinamo și a rămas liber de contract. Popovici se alătură unei liste lungi de fotbaliști pe care Rednic i-a dat afară, din momentul în care a preluat mandatul la echipa din „Groapă”.

Tomislav Gomelt este unul dintre jucătorii lui Dinamo care este aproape de rezilierea contractului

Primul pe listă a fost atacantul Danijel Subotic. Au urmat Teddy Mezague, Gicu Grozav, Kino Delorge, panamezii Armando Cooper și Jaime Penedo și Andrei Tîrcoveanu. De asemenea, atacantul Daniel Popa și fundașul Vlad Olteanu sunt și ei pe „lista neagră” a lui Mircea Rednic. De asemenea, FANATIK a anunțat în exclusivitate că Sergiu Hanca este aproape de un transfer la echipa lui Gabi Tamaș, Hapoel Haifa.