ADVERTISEMENT
News

Trei județe din România au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

Autor: Flaviu Popa | 24.10.2020 | 16:25
Trei județe din România au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori
Noul coronavirus dă mari bătăi de cap autorităților locale. Foto: Pixabay

București, alături de alte trei județe din România au intrat în scenariul roșu, în timp ce Sălajul și Timișul sunt aproape să atingă rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Județele „roșii” sunt Alba, Harghita, Cluj, toate fiind doborâte de nivelul ridicat al infectărilor cu Covid-19, la nici 2 săptămâni distanță de la alegerile parlamentare.

Sălaj și Timiș sunt și ele aproape de acest scenariu roșu, având o rată de incidență de 2.93, respectiv 2.8 infectări la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

3 județe din România sunt în cod roșu de infectare cu Covid-19

Conform Libertatea, rata de infectare în județul Alba a ajuns la 3.67, în timp ce în Harghita această rată e la 3.28. Clujul a atins o rată a incidenței de 3.33, în timp ce în București se raportează 3.35 de cazuri de infectare la mia de locuitori.

Conform datelor oficiale raportate de Grupul de Comunicare Strategică, județele Sălaj și Timiș se apropie de 3.

ADVERTISEMENT

Intrarea în scenariul roșu impune obligativitatea măștii de protecție în spațiile în aer liber. Totodată au fost închise restaurantele, cafenelele, școlile și sălile de joc.

Noul coronavirus a băgat 3 județe în cod roșu
Noul coronavirus a băgat 3 județe în cod roșu

Rămâne de văzut cum se va desfășura votarea în 6 decembrie în aceste condiții, în care județele se apropie, tot mai mult, de scenariul roșu epidemiologic.

ADVERTISEMENT

PNL nu concepe ca alegerile să fie amânate, cu toate că CCR a decis ca Parlamentul să aleagă data de desfășurare a alegerilor parlamentare. „Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe. Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament, cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, este una dintre declarațiile lui Klaus Iohannis, președintele României, pe această temă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!