Simona Halep

Trei lucruri de știut despre Sloane Stephens, adversara lui Halep din finala Rogers Cup

12.08.2018 | 13:12
Trei lucruri de stiut despre Sloane Stephens adversara lui Halep din finala Rogers Cup

Trei lucruri de știut despre Sloane Stephens, adversara lui Halep din finala Rogers Cup. Americanca are o poveste de viață cu adevărat impresionantă, una în care pasiunea pentru tenis a învins mai toate obstacolele. Stephens s-a născut pe 20 martie 1993 în localitatea Plantation, din statul Florida. Și calitățile fizice au reprezentat moștenirea genetică perfectă. Mama ei este fosta înotătoare Sybil Smith, iar tatăl său, John Stepehens a jucat fotbal american preț de 7 sezoane în NFL pentru New England Patriots. Copilăria ei nu a fost una chiar de povești. Tatăl și-a părăsit soția și fiica atunci când Sloane avea doar câțiva ani. A revenit alături de ei, dar la puțin timp distanță a murit în urma unui accident rutier.

La 8 ani, Sloane Stephens s-a apucat de tenis, dar la vârsta de 14 ani a trăit o nouă tragedie. Și tatăl ei vitreg a murit în urma unei boli incurabile. Mama a fost cea care a luptat și a crezut în talentul ei și tot ea a dus-o la o academie de tenis. Odată ajunsă aici, antrenorii nu i-au dat nicio șansă: ”Când aveam 11 ani, mama m-a dus la o academie de tenis. Unul dintre directorii de acolo i-a spus mamei că aș fi norocoasă dacă aș fi primită la Divizia a II-a, categorie inferioară. Ulterior, nu numai că am fost primită la primul nivel, dar am obținut o bursă.”, a declarat Sloane Stephens

Trei lucruri de știut despre Sloane Stephens, adversara lui Halep din finala Rogers Cup. Conflictul cu Serena Williams

În 2013, pe când avea 19 ani, Stephens a ajuns până în semifinale la Australian Open. Pe parcurs a reușit să o învingă chiar pe Serena Williams. Între cele două a apărut aproape imediat un conflict. La câteva luni după ce a trecut de Serena Williams, Sloane Stephens a acordat un interviu pentru ESPN în care o acuza pe fostul lider mondial. “Nu a mai vorbit cu mine de atunci, am salutat-o, nu mi-a răspuns și acest lucru ar trebui să spună cine e de fapt, de la cuvinte frumoase înainte de meci mi-a dat unfollow pe Twitter. Toată lumea spune că e prietenoasă, dar nu e așa”, a declarat Stephens. Abia în 2017 a venit răspunsul Serenei când aceasta a scris pe o rețea de socializare. ”Nu există cuvinte pentru a descrie cât de mândră şi cât de fericită sunt pentru Madison Keys şi Sloane Stephens că au ajuns în finala US Open” a precizat atunci Serena Williams.

Are o relație cu un fotbalist

Sloane Stephens este implicată într-o relație cu fotbalistul american Jozy Altidore, trecut şi prin Europa, pe la Villarreal și Sunderland. Cei doi se cunosc încă din timpul școlii. Culmea este că, Altidore a ratat finala US Open dintre Sloane și Madison Keys din 2017, pentru că echipa lui, Toronto FC, avea meci Major League Soccer, liga profesionistă de fotbal din Statele Unite ale Americii.

Se teme de insecte

Totul a ieșit la iveală la o conferință de presă susținută de Sloane Stephens. La un moment dat o muscă și-a făcut apariția lângă jucătoare care a înmărmurit. A întrebat ce este, i s-a răspuns cu mult calm de către moderator că este o biată muscă, însă Stepehens a oferit declarația zilei. ”Oh, Dumnezeule, arăta ca un dragon!!! Nu-mi plac insectele, sunt dezgustătoare”, a continuat jucătoarea de tenis

3 este poziția pe care o ocupă în clasamentul WTA Sloane Stephens