Life

Trei lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir. E păcat să nu ţii cont de ele

Trei lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Este complet interzis dacă vrei să ai un an bogat.
25.10.2022 | 17:33
Trei lucruri pe care sa nu le faci de Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir E pacat sa nu tii cont de ele
Trei lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Foto Captură youtube
ADVERTISEMENT

Ce este complet interzis să faci de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Este foarte păcat să nu ții cont de aceste lucruri pentru că tradiția spune că pot exista repercusiuni.

Trei lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir

Sfântul Dimitrie este sărbătorit în fiecare an pe data de 26 octombrie. Ceea ce este completă interzis să se facă de Sfântul Dumitru este ca nici femeile și nici bărbații să nu-și pieptene părul, pentru că în acest fel vor atrage necazurile tot timpul anului.

ADVERTISEMENT

Se mai spune și faptul că persoanele care seamănă usturoiul în pământ după ziua de Sfântul Dumitru nu vor avea nicio recoltă în anul următor.

De asemenea, ar trebui ca Sfântul Dumitru să nu te găsească cu datorii pentru că cine are de dat bani va ajunge să plătească la ele tot anul.

ADVERTISEMENT

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir

Tradiția arată că în ziua de Sfântul Dimitrie copiii trebuie să sară peste foc pentru a fi sănătoși tot anul. Și tinerii trebuie să sară peste foc pentru a se căsători și a avea noroc în tot ceea ce fac.

De asemenea, în tradiția populară focul este considerat un protector împotriva spiritelor rele și tocmai de aceea oamenii iau un cărbune pe care îl aruncă apoi în grădină.

ADVERTISEMENT

În acest fel, pământul lor va fi mai roditor în anul ce urmează. De Sfântul Dimitrie se spune că fermierii trebuie să tundă coama cailor mai mici de 3 ani pentru a avea un păr frumos.

Mai există credința că în ziua de Sfântul Dumitru vom afla ce fel de iarnă vom avea.

În dimineața zilei de Sfântul Dumitru, femeile trebuie să meargă la biserică și apoi să împartă către nevoiași covrigi, mere, nuci și fructe uscate.

ADVERTISEMENT

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir nu trebuie confundat cu Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, care este cunoscut ca Sfântul Dumitru cel Nou și este sărbătorit pe 27 octombrie.

Cu ocazia sărbătoririi acestuia în calendarul ortodox va avea loc și un pelerinaj în Capitală.

ADVERTISEMENT