News

Trei maşini noi de poliţie, implicate într-un accident. Cum s-ar fi produs incidentul rutier

14.06.2019 | 18:23
Trei masini noi de politie implicate intrun accident Cum sar fi produs incidentul rutier

Accident rutier grav, petrecut în cursul zilei de vineri, 14 iunie, în zona localității Balș din județul Olt, după ce trei mașini noi de poliție au intrat într-o coliziune puternică. Acestea trebuiau să ajungă la sediul Inspectoratului de Poliție Mehedinți, motiv pentru care șoferii au luat hotărârea de a porni girofarele, pentru a rămâne în coloana ce tocmai se formase.

Trei mașini de poliție s-au ciocnit, încercând să ocolească o coloană

Decizia avea să îi coste scump, pentru că cele trei autospeciale, care abia ieșiseră din fabrica Dacia de la Mioveni, s-au izbit puternic, una de alta, pe fondul neatenției șoferilor. La scurt timp, Inspectoratul Județean de Poliție Olt a oferit mai multe detalii în legătură cu acest incident, precizând totodată că polițiștii vinovați au fost amendați.

Astăzi, în jurul orei 13.45, pe raza orașului Balș, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate trei autospeciale, care aparțin Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. Astfel, în timp ce se deplasau în coloană, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, acestea au intrat în coliziune, rezultând doar pagube materiale. Toate autospecialele au polițe de răspundere civilă auto valabile.Conducătorii auto responsabili de producerea evenimentului rutier au fost sancționați contravențional cu amendă, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, nefiind sub influența băuturilor alcoolice. Precizăm faptul că la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a fost dispusă cercetarea administrativă a celor implicați în eveniment.” , se arată în comunicatul IPJ Olt.

A fost deschisă o anchetă în acest caz

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Olt au anunțat, de asemenea, demararea unei anchete, pentru a stabili cauzele exacte în care s-a produs acest incident. „O cercetare administrativă referitoare la accidentul în care au fost implicate trei autospeciale de poliţie a fost dispusă de IPJ Mehedinţi” , a transmis purtătorul de cuvând, Alexandra Dicu.

Traficul rutier în Balş este de regulă aglomerat pe timpul zilei, formându-se frecvent coloane de mașini ce se întind chiar pe kilometri întregi, principalul motiv pentru această situație fiind faptul că orașul nu are centură ocolitoare.