Fotbal international

Trei moduri prin care coronavirusul va schimba fotbalul! Fără transferuri pe zeci de milioane + probleme cu turneele amicale

19.03.2020 | 21:51
Trei moduri prin care coronavirusul va schimba fotbalul Fara transferuri pe zeci de milioane  probleme cu turneele amicale
ADVERTISEMENT

Epidemie de coronavirus a afectat bunul mers al competițiilor sportive din întreaga lume, iar fotbalul este unul dintre cele mai lovite sectoare, mai ales după amânarea Campionatului European, dar și pentru amânarea campionatelor.

Chiar și după ce lucrurile vor reveni la normal, pandemia de coronavirus va continua să se resimtă asupra fotbalului, iar din punct de vedere financiar cluburile vor trebui să facă față.

ADVERTISEMENT

Cum schimbă coronavirusul fotbalul

Trecând peste pagubele vizibile care au fost produse din cauza coronavirusului, cluburile vor fi foarte afectate din punct de vedere financiar, iar conducerile vor fi nevoite să-și regândească strategia pentru viitoarele sezoane.

În primul rând, campania de transferuri din vara lui 2020 va fi mult mai diferită față de sumele exorbitante pe care cluburile erau obișnuite să le plătească. În niciun caz nu ne putem aștepta la un transfer de tipul lui Neymar la PSG (222.000.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Cluburile nu se vor mai arunca la preț pentru a face transferuri, vor fi mult mai cumpătate, iar multe dintre ele vor aborda tactica lui Chelsea din vară, formația lui Frank Lampard având interzis pe piața transferurilor, și anume să promoveze mulți fotbaliști din academiile de fotbal.

International Champions Cup va fi afectat

International Champions Cup, competiția amicală dintre cele mai bune cluburi ale Europei, va fi afectată cu siguranță din cauza coronavirusului. Cel mai des competiția se desfășura în afara Europei, cu preponderență în SUA și Canada, dar au mai fost ani când s-a ținut și în Mexic, China sau Australia.

ADVERTISEMENT

Marile clubui vor trebui să regândească planurile pentru meciurile amicale care se vor desfășura în vară, deoarece întregul program al competițiilor a fost dat peste cap de amânările din cauza pandemiei de coronavirus.

Fanii nu se vor mai înghesui pe stadioane

Unul dintre cele mai negre scenarii se poate întâmpla, și anume ca fanii fotbalului să nu se mai înghesuie pe stadioane pentru a asista la partide de fotbal.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă omenirea va scăpa de coronavirus, teama că infecția ar putea recidiva va fi destul de amplificată, iar marea majoritate a populației va fi mult mai prudentă în ceea ce privește aglomerațiile.

Până când toată panica creată de coronavirus să treacă de tot, mulți oameni vor căuta să evite pe cât posibil aglomerațiile, inclusiv meciurile de fotbal, care atrag anual miloane de suporteri.

Astfel, ne putem aștepta ca nici în campionate precum Bundesliga, Premier League, Serie A, La Liga sau Ligue 1 să nu mai vedem atât de mulți suporteri în tribunele arenelor.

De asemenea și Campionatul European din 2021 care se va desfășura în 12 țări europene ar putea fi afectat tot din acest motiv.

UEFA a dorit să facă un turneu aniversar care să sărbătorească 60 de ani de la prima ediție a unui Campionat European, dar sunt șanse mari ca fanii să nu mai dorească să facă deplasări în alte țări pentru a-și susține echipele naționale.

  • 300.000 de euro a pierdut UEFA pentru amânarea Campionatului European de fotbal în 2021
ADVERTISEMENT